Dieren,
31
maart
2022
|
18:53
Europe/Amsterdam

Nóg sterkere focus van Gazelle op Belgische fietsmarkt

Gazelle opent haar allereerste E-bike Testcenter in België

Rumst, 31 maart 2022  Koninklijke Gazelle was al sterk vertegenwoordigd in België. En dat zal naar verwachting alleen maar toenemen nu de fietsfabrikant er haar eerste E-bike Testcenter heeft geopend. Vanaf vandaag zijn consumenten welkom op de nieuwe locatie in Rumst, gelegen tussen Antwerpen en Mechelen.

Het E-bike Testcenter in Rumst werkt volgens het model dat al jaren succesvol is in Nederland en Duitsland. De Belgische consument kan hier een uitgebreide vloot aan premium e-bikes van Gazelle testen. Dit kan op de speciaal daarvoor aangelegde indoor testbaan, maar uiteraard ook buiten. Voor en na de proefrit krijgt de consument fietsadvies op maat. Is hij of zij overtuigd, dan slaat Gazelle een brug met de vakhandel die de elektrische voorkeursfiets kan uitleveren.

De reden dat Gazelle extra inzet op de Belgische markt is de groeiende populariteit van elektrisch rijden en de sterke behoefte om een fiets bij een fysieke tweewielerspecialist aan te schaffen. Uit de jaarlijkse GfK E-bike Monitor (2021) blijkt bijvoorbeeld dat bijna acht op de tien Vlamingen de fiets offline koopt. Daarnaast geeft 85 procent van de Belgische consumenten aan dat het maken van een proefrit zwaar meeweegt bij de uiteindelijke beslissing om een e-bike wel of niet te kopen.

“De belangstelling voor e-bikes in België blijft groeien. Voor een premium merk als Gazelle, met jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van e-bikes, is het een logische stap om het E-bike Testcenter in Rumst te openen. Consumenten kunnen onze e-bikes uitgebreid proefrijden zodat ze kunnen ervaren welke aangename fietservaring hen te wachten staat”, zegt Paul Vreeburg, algemeen directeur van Gazelle.