Dieren,
31
maart
2016
|
13:24
Europe/Amsterdam

Nina ontvangt nieuwe e-bike uit handen van haar idool Pieter van den Hoogenband

De 14-jarige Nina Jansen uit Bladel lijdt aan de zeldzame spierziekte Polyneuropathie (HNPP). Als kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren ontving zij woensdag in een Eindhovense fietsenzaak een speciale e-bike uit handen van drievoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband.

Met de fiets, die wordt aangeboden door Gazelle en tweewielercentrum Paul van den Broek, kan Nina nu langere afstanden fietsen zonder last te krijgen van haar ziekte. Ze kan daardoor met haar nieuwe tweewieler bijvoorbeeld meedoen aan de Spierathlon, een kleine triatlon voor kinderen met een spierziekte.

Pieter van den Hoogenband geldt als het idool van Nina. Haar hobby is fotograferen en zij hoopt dan ook nog ooit een foto te maken van haar grote voorbeeld. Vandaag stond ze naast hem op de foto. Nina keek uit naar deze dag en heeft er veel zin in om met haar nieuwe fiets de weg op te gaan. Dat deed ze vanmiddag meteen, samen met Paul van den Broek en Pieter van den Hoogenband.

Oud-topzwemmer Van den Hoogenband is zelf ambassadeur en het gezicht van de stichting: “Het is prachtig om iets te doen voor de kinderen. De evenementen die de stichting organiseert zijn geweldig en iedereen heeft er iets aan. Niet alleen Nina, maar ook Spieren voor Spieren en natuurlijk de ziektes waarvoor we ons inzetten.”

Polyneuropathie of HNPP is een erfelijke spierziekte waarbij acute verlamming kan optreden. Meestal verdwijnt deze verlamming weer en keert dan terug in aanvallen. Nina raakt door haar ziekte ook snel moe, waardoor veel dingen moeilijk zijn om te doen. Het is niet precies bekend hoeveel mensen deze ziekte hebben, maar de schatting ligt rond de duizend Nederlanders.

 

[bron: dichtbij Eindhoven]