Dieren,
04
augustus
2017
|
11:11
Europe/Amsterdam

Gebruik en onderhoud e-bikeaccu met zorg

* Er is soms onduidelijkheid over gebruik en onderhoud van e-bikeaccu
*  In ‘Gouden Regels’ staan de belangrijkste tips en adviezen

Dieren, 4 augustus – Elektrisch fietsen is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Eigenaren van een e-bike doen er goed aan om zich te verdiepen in het gebruik en onderhoud van een accu. In ‘Gouden Regels’ van de ANWB, Fietsersbond en RAI Vereniging staan de belangrijkste tips en adviezen.

Uit een recent onderzoek van de ANWB blijkt dat de helft van de ANWB-leden met een e-bike wel eens ongemak heeft ervaren met een accu. Het onderzoek laat zien dat het soms onduidelijk is hoe men een accu dient te bewaren op het moment dat de fiets een poosje niet wordt gebruikt. Er is tevens onwetendheid over het onderwerp diepteontladingen, die ten koste gaan van de levensduur van de accu. Volgens het onderzoek schort het enerzijds aan de voorlichting van dealers. Anderzijds ligt het probleem deels bij de consument, omdat de helft de gebruiksaanwijzing niet blijkt te lezen.

Gouden regels
De fietsindustrie, vertegenwoordigd in RAI Vereniging, heeft samen met de ANWB, de Fietsersbond en Gazelle een lijst opgesteld met de belangrijkste tips en adviezen voor gebruik en onderhoud van de accu, deze zijn online te vinden. Gazelle raadt e-bikers aan daar kennis van te nemen. Daarnaast traint Gazelle haar dealers volgens een hoge educatiestandaard, zodat fietsers de uitleg krijgen die nodig is. Gazelle heeft verschillende testcentra met e-bikes waar specialisten voorlichting geven.

Klik hier voor het lezen van de gouden accu regels