Dieren,
31
januari
2018
|
09:05
Europe/Amsterdam

Nieuwe parel van Maastricht: ondergrondse stalling

Samenvatting

Een belangrijke ontwikkeling in Maastricht. Daar is deze week de nieuwe fietsstalling bij het centraal station officieel geopend. De nieuwe voorziening in de Zuid-Limburgse stad biedt plaats aan 3.000 tweewielers, 80 grotere fietsen (tandems en bakfietsen) en 40 bromfietsen en scooters. Wie het wil kan één van de 100 OV-fietsen huren.

De ondergrondse fietsstalling, die eerder deze maand al in gebruik werd genomen, valt in de smaak bij fietsers. Zij kunnen gemakkelijk, droog en de eerste 24 uur gratis hun fiets kwijt in één van de duizenden rekken. Na 24 uur is het dagtarief voor fietsers 1,25 euro. Een jaarabonnement kost 75 euro. De stalling is alle dagen open en wordt bewaakt. Mocht er een technisch mankement zijn, dan kunnen fietsers terecht bij de reparatieservice.

Meer stalling
Het is belangrijk dat er landelijk werk wordt gemaakt van meer stallingsruimte bij stations. Eén op de vijf fietsende treinreizigers lukt het namelijk niet altijd om een parkeerplekje voor de tweewieler te vinden bij het station. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Fietsersbond. Voor meer dan een derde van de niet-fietsende treinreizigers is het gebrek aan (bewaakte) fietsrekken de reden waarom ze niet op de fiets stappen.

{Foto: Timmermans Infra}