Dieren,
02
september
2016
|
13:53
Europe/Amsterdam

Nieuwe Gazelle Orange C8 HMS schakelt automatisch

  • De C8 HMS is de eerste Orange van Koninklijke Gazelle met Shimano Steps
  • Nexus Di2-naaf maakt elektronisch en automatisch schakelen mogelijk

Dieren, 2 september – Koninklijke Gazelle biedt e-bikers voortaan een nog grotere keuze in ondersteuning. Fietsen uit de nieuwste Orange-collectie zijn er namelijk niet alleen met Bosch, Impuls en Panasonic, maar nu ook met Shimano Steps. Het is de C8 HMS die als eerste Orange fiets over Shimano Steps beschikt. De speciale naaf (Nexus Di2) maakt het mogelijk om elektronisch en automatisch te schakelen.

Shimano Steps meet de snelheid, kracht en trapfrequentie en geeft automatisch een signaal af als blijkt dat de fietser te zwaar of te licht rijdt. De aandrijfunit vermindert voor even de kettingspanning, zodat de naaf gemakkelijk naar een andere versnelling kan gaan. Het resultaat: zeer soepel rijgedrag en vooral zorgeloos rijplezier, omdat de fietser niet meer hoeft na te denken of hij al dan niet in de juiste versnelling rijdt. Dit systeem is met name ideaal voor mensen die het niet gewend zijn om te schakelen, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht of plotselinge stop.

Stabiel en comfortabel
Het is de C8 HMS uit de fonkelnieuwe Orange-collectie die is uitgerust met Shimano Steps. De middenmotor is keurig in de fiets geïntegreerd voor een strak uiterlijk. Er zijn twee accupakketten: 418 en 500 wattuur. Net als alle modellen uit de Orange-collectie heeft de C8 HMS een stabiel en vooral comfortabel frame. De fiets beschikt over een geïntegreerde, lichtgewicht voorvork die veert.