Dieren,
18
mei
2022
|
10:25
Europe/Amsterdam

Nieuwe Gazelle HeavyDutyNL C5 HMB Best Getest in de AD Fietstest

Gazelle Chamonix T10 HMS krijgt het label ‘Beste Koop’

Dieren, 18 mei 2022 – Ook in het tweede deel van de AD Fietstest is het weer raak voor Gazelle. De gloednieuwe stoere transportfiets HeavyDutyNL C5 HMB komt met een gemiddeld eindcijfer van 7,9 als beste uit de test in de categorie Elektrische Lifestylefietsen 2.500 – 3.500 euro. En voor wie op zoek is naar een ideale metgezel voor recreatieve fietstochten: de Gazelle Chamonix T10 HMS heeft het label ‘Beste Koop’ in de categorie Elektrische Toerfietsen ontvangen. De fiets krijgt van de jury een gemiddeld eindcijfer van 7,8. Elk jaar test Algemeen Dagblad de beste fietsen die verkocht worden op de Nederlandse markt en bestempelt deze met de kenmerken ‘Best Getest’ en ‘Beste Koop’ per categorie.

Betrouwbare steun en toeverlaat
De nieuwe Gazelle HeavyDutyNL C5 HMB is de perfecte fiets voor in de stad. Op de robuuste voor- en achterdrager kan alles mee, terwijl je door de brede banden tóch licht fietst. Met een dubbele pootstandaard en stuurblokkering is dit de meest complete transportfiets van Gazelle. Zelfs met flinke wind tegen ondersteunt dit model je optimaal door de Bosch krachtige Performance Line (65Nm) motor die geplaatst is onder de achterdrager. De fiets is onderhoudsarm door de gates riemaandrijving.

Kees Bakker, specialist van de Fietsersbond, is enthousiast over de transportfiets: “Dankzij de Performance Line-motor (65Nm) trek je ook met veel lading makkelijk op.” Het testpanel oordeelt: “Een fiets met een fris design, een geruisloze motor en met een prettig bedienbare en duidelijke display.”

Beste koop
De Gazelle Chamonix T10 HMS mag zichzelf dit jaar het ‘Beste Koop’-label opspelden. Met een sportieve look en comfortabel rijgemak zorgt deze fiets ervoor dat je nóg vaker wilt fietsen. Er is over elk detail nagedacht om de fiets zo comfortabel en dynamisch mogelijk te maken. Dankzij de brede banden, ergonomische handvatten en de unieke verstelbare stuurpen biedt de fiets voor iedereen de perfecte houding. De Gazelle Chamonix T10 HMS is een elektrische fiets met middenmotor (Shimano STEPS E6100) en verkrijgbaar met een accu van 405 Wh of 630 Wh voor de langere afstanden.

Het testpanel is heel positief over de Gazelle Chamonix T10 HMS: “Wat een mooie fiets voor een mooie prijs. Geruisloos, prachtig afgewerkt en met een krachtige ondersteuning. Ook zonder ondersteuning rijdt de fiets licht.”