Dieren,
05
september
2023
|
12:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Gazelle Eclipse garandeert zorgeloze fietsavonturen

Dieren, 5 september 2023 – Maximaal fietsgenot, op elke plek en ieder moment. Je ervaart het met de nieuwe Eclipse van Gazelle. De nieuwe modelserie bestaat uit de Eclipse T11 HMB en Eclipse C380 HMB. Gazelle laat je met deze e-bikes zorgeloos op avontuur gaan, onder meer dankzij de krachtige Bosch Performance Line CX-middenmotor, een ingebouwde GPS-sensor en een standaard inbegrepen diefstal- en schadeverzekering voor één jaar. Het opvallende design is al bekroond met de prestigieuze iF Design Award. 

De Eclipse nodigt uit om altijd en overal eindeloze tochten te maken, in de eerste plaats door zijn ontwerp. De designers van Gazelle hebben het frame zodanig vormgegeven dat je een comfortabele actieve houding aanneemt. Ideaal voor als je wat langer van huis gaat. Tegelijkertijd biedt het design voldoende ruimte in de onderbuis voor de plaatsing van een accu met een grote capaciteit (750 wattuur). Zo ben je voorzien van groot bereik! De accu zit fraai en slim in de schuine buis geïntegreerd, voorzien van extra diefstalbeveiliging.  

Krachtige ondersteuning
De nieuwe Eclipse beschikt met de Performance Line CX-middenmotor over de meest krachtige motor van Bosch. Deze heeft een maximaal koppel van 85 newtonmeter. Je bedient het e-bikesysteem via het Bosch Kiox 300-display. Dat biedt naast de standaard mogelijkheden ook innovatieve opties, zoals een navigatiefunctie. Zelfs op onbekende bestemmingen vind je moeiteloos je weg. 

Controle en grip
Een ander kenmerk is de prettige, precieze handling. Die is te danken aan een mix van ontwerpdetails en keuzes in onderdelen. De Eclipse heeft bijvoorbeeld een verende voorvork (75 millimeter) die trillingen op klinkerwegen en schelpenpaden voor een groot deel wegfiltert, terwijl Gazelles verstelbare V-shape stuurpen steeds voor een prettige fit zorgt. De banden zijn extra breed, 60 millimeter. Daarmee heb je meer comfort én grip, ook als je met iets hogere snelheid door een bocht gaat. De hydraulische schijfremmen van Shimano staan garant voor veel remkracht bij zowel zonnig als nat weer. De remkracht is bovendien goed te doseren.

Derailleur of Enviolo
De nieuwste Gazelle Eclipse-serie bestaat uit een tweetal modellen: de Eclipse C380 HMB en Eclipse T11 HMB. Het verschil daartussen zit hem in de aandrijving. De Eclipse T11 HMB is de uitvoering met een derailleurversnelling. Geen heuvel is te steil want je hebt keuze uit maar liefst elf versnellingen (Shimano Deore XT). De Eclipse C380 HMB is  uitgerust met de Enviolo-versnellingsnaaf waarmee je traploos schakelt, dus zonder tussenstappen. De aandrijving functioneert in combinatie met een onderhoudsarme riemaandrijving. Die hoef je, in tegenstelling tot een ketting, niet te smeren. 

Eclipse maakt het dieven lastig
Beide modellen hebben een ingebouwde GPS tracker. Op die manier is de Eclipse op afstand te volgen, mocht een dief ermee aan de haal gaan. Bijzonder is dat bij de aanschaf standaard een verzekering (looptijd: één jaar) is inbegrepen. Daarmee ben je verzekerd van de diensten van een professioneel opsporingsteam. Dat peilt de locatie van de fiets bij diefstal uit en doet alles om hem terug te bezorgen. In gemiddeld 80 procent van de gevallen heeft het team binnen korte tijd succes. Lukt het niet de fiets op te sporen, dan dekt de verzekering de schade en krijg je een nieuwe Eclipse. Je wordt zo compleet ontzorgd.

Prestigieuze designprijs
De Eclipse C380 HMB is al bij de lancering een prijswinnend model. De e-bike greep onlangs een iF Design Award in de competitie van iF International Forum Design GmbH uit het Duitse Hannover. De award geldt als een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Met name het conceptidee, ontwerp en onderscheidende karakter van de Eclipse C380 HMB hebben de jury overtuigd.

Varianten 
De Eclipse T11 HMB (adviesprijs: 5.499,- euro) is verkrijgbaar met een lage instap (twee kleuren: anthracite grey mat en thyme green mat) en een hoge instap (één kleur: anthracite grey mat). Ook de Eclipse C380 HMB (adviesprijs: 5.999,- euro) heeft twee varianten: de lage instap (twee kleuren: orange mat en anthracite grey mat) en de hoge instap (anthracite grey mat). De framematen variëren in alle gevallen van S tot en met XL.