Dieren,
14
augustus
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Ami geeft alle e-bikers zelfverzekerd gevoel

Samenvatting

• Gazelle presenteert de Ami C8 HMS

• E-bike met kleinere wielmaat en lage, brede instap

Dieren, 14 augustus – Iedereen moet met een zelfverzekerd en veilig gevoel kunnen e-biken. Met die gedachte heeft Gazelle de Ami C8 HMS ontworpen. Deze nieuwe elektrische fiets heeft een kleinere wielmaat dan veel andere e-bikes en een lage en brede instap. Zo kunnen fietsers gemakkelijk opstappen en bij onverwachtse situaties in het verkeer snel met de voeten bij de grond.

De Ami C8 HMS heeft een middenmotor van Shimano Steps. Daarmee ligt het zwaartepunt lager dan bij een elektrische fiets met voor- of achterwielmotor en is de wegligging uitgebalanceerd, wat de stabiliteit en veiligheid vergroot. De e-bike heeft een stevig en lichtgewicht frame van aluminium. Het is zo ontworpen dat fietsers comfortabel stuurgedrag ervaren en relatief rechtop kunnen zitten. Die houding vergroot het veiligheidsgevoel onderweg.

De fiets is afgewerkt met enkele hoogwaardige onderdelen. Zo zitten er acht versnellingen (Shimano Nexus) en hydraulische remmen (Magura HS11) op. Dankzij het hydraulische remsysteem valt de remkracht goed te doseren. Bijkomend voordeel is dat de remmen nagenoeg onderhoudsvrij zijn. De Ami C8 HMS weegt 24 kilogram en is verkrijgbaar in twee kleuren: jeans en meteor grey mat. De adviesprijs bedraagt 2250 euro exclusief gouden accu en 2799 euro inclusief accu.