Dieren,
23
mei
2019
|
09:15
Europe/Amsterdam

Nieuw van Gazelle: altijd connected met je fiets

  • Bescherming tegen diefstal
  • Direct contact met pechhulp
  • Altijd inzicht in locatie
  • Direct laadniveau en actieradius checken
  • Nu beschikbaar voor Gazelle Grenoble C7+ en C8 HMB Connect

Gazelle introduceert de handige Connected app. De app zorgt niet alleen voor een optimale beveiliging, maar ook voor meer gemak. Via de app kan de eigenaar direct zien waar de fiets staat, wat de resterende actieradius is en hoe lang het duurt om de accu tot 100% op te laden. In geval van pech, of bij vragen, biedt de Connected app direct toegang tot informatie, pechhulp of de Gazelle klantenservice.

De nieuwe Connected app van Gazelle werkt snel en nauwkeurig samen met een in de fiets geïntegreerde, geavanceerde module met GPS-tracker en een SIM-kaart. De Gazelle Connected app biedt naast connected beveiliging een aantal handige features. Zo is niet alleen de locatie van de e-bike altijd op te roepen, maar geeft de app ook het laadniveau van de accu weer en laat hij zien hoe lang het duurt om volledig op te laden.

Het plannen van ritten wordt nog makkelijker door inzicht in het resterende bereik bij de verschillende ondersteuningsniveaus. De Connected app geeft ook de kilometerstand van de fiets aan, een handig hulpmiddel bij het inplannen van de volgende onderhoudsbeurt.

Optimale beveiliging

De Gazelle Connected app weet altijd waar de e-bike zich bevindt en geeft direct een seintje bij een verplaatsing. Bij diefstal kan meteen via de app een melding worden gedaan, waarna onmiddellijk een opsporingsteam in actie komt. Dit team, dat wordt ingezet door de verzekeraar (bij elke Gazelle Connect e-bike is een uitgebreide verzekering inbegrepen), heeft ruime bevoegdheden, en kan indien nodig ook de politie inschakelen. De snelheid van dit proces is een cruciale factor bij het snel terugvinden van de fiets.

Bij de verzekering is ook inbegrepen dat de fiets weer als nieuw bij de eigenaar wordt afgeleverd – eventuele schade die het gevolg is van de diefstalpoging wordt vakkundig hersteld. Mocht de e-bike onverhoopt niet worden teruggevonden, dan krijgt de eigenaar een nieuwe Gazelle Connect. Op elke Gazelle Connect e-bike duidelijk ‘GPS-PROTECTED’, voor een extra afschrikeffect voor dieven.

4 jaar pechhulp, verzekering en recovery

De Gazelle Connect app is er momenteel voor de Grenoble C7+ en C8 HMB Connect e-bikes en is op termijn ook beschikbaar voor andere modellen. Gazelle streeft ernaar om in 2021 het merendeel van de elektrische fietsen standaard connected aan te bieden. De Grenoble Connect is standaard inclusief 4 jaar pechhulp, recovery service, nieuwe fiets bij diefstal, rechtsbijstand en ongevallenverzekering.

De iOS-versie van de Gazelle Connected app is hier gratis te downloaden en daarna eenvoudig te koppelen aan de e-bike. De Android-versie is later dit jaar beschikbaar. Android-gebruikers kunnen zich inschrijven voor het laatste nieuws over de beschikbaarheid van de app voor hun smartphone.