Dieren,
20
juni
2018
|
11:28
Europe/Amsterdam

Niemand fietste in Europa sneller dan deze Engelsman (218 kilometer per uur)

Wat als je én van fietsen houdt én een kick krijgt van hoge snelheden? Neil Campbell hoefde daar niet lang over na te denken: hij wilde de snelste man op twee wielen worden. Het lukte hem deze week om een Europees snelheidsrecord te vestigen. De 42-jarige fietste bijna 218 kilometer per uur. Hij deed dat op een fiets die deels was gemaakt van 3D-geprinte materialen.

Voor de recordpoging gingen Campbell en zijn team naar Elvington Airfield in het Engelse Yorkshire. Op de start- en landingsbaan werd de snelheidsduivel eerst gegangmaakt door een Porsche. Toen het tempo hoog genoeg was werd hij vrijgelaten voor een snelheidsmeting over 200 meter. Al snel bleek dat het oude record op Europese bodem van ruim 204 kilometer per uur aan diggelen was gegaan.

Voor Campbell, die al meerdere soorten snelheidsrecords op zak heeft, is met de nieuwste prestatie de honger nog niet gestild. Na zijn succesvolle aanval op het oude record liet de Engelsman weten nu ook ’s werelds snelste fietser te willen worden. Hij benadrukte dat hij dat doel enkel bereiken met de steun van een compleet begeleidingsteam. In het dagelijks leven is Campbell architect.