Dieren,
18
juli
2016
|
09:12
Europe/Amsterdam

Nederlandse stedelingen rijden liefst op zwarte fiets

Mensen in Nederland en eigenlijk in heel Europa, kiezen al enkele jaren op rij het vaakst voor een witte auto. Daarna zijn de zwarte, grijze en zilvergrijze wagens in Europa het meest populair. Hoe zit dat eigenlijk met fietsen? Uit cijfers van Maurice de Hond blijkt dat Nederlandse stedelingen hun kilometers het liefst maken op een zwarte fiets.

Met name de mode- en interieurwereld zijn trendgevoelig als het op kleurgebruik aankomt. Mensen willen de kamerwand precies de verfkleur geven die ‘in’ is en uiteraard mag de decoratie in huis geen dissonant in het geheel zijn. Okergoud is volgens ingewijden dé interieurkleur van 2016. Ook verschijnen mensen het liefst in het jurkje of de blouse die voldoet aan de laatste kleurtrends. Specialisten zijn er vaak als de kippen bij als het einde van het jaar nadert. Via moodboards met beelden uit de mode, kunst, natuur en architectuur showen zij de modekleuren en trends die we het jaar daarop veelvuldig gaan tegenkomen.In vergelijking met veel andere takken is de fietsbranche een stuk minder vluchtig.

Fietsen van een gerenommeerd merk zijn degelijk en gaan lang mee. Mensen rijden gerust jaren rond op hetzelfde frame, zonder zich te bekommeren om de kleurstelling. Maurice de Hond heeft in opdracht van Gazelle een onderzoek uitgevoerd naar de favoriete framekleur van stedelingen. Wat blijkt: bijna de helft (47 procent) kiest voor zwart. Zo’n 15 procent prefereert blauw en één op de vijf heeft geen echte voorkeur. Slechts een handjevol mensen geeft de voorkeur aan kleuren die wat meer opvallen: groen, wit, rood of geel.

Het is niet verwonderlijk dat juist daarom veel fietsen worden uitgevoerd in tijdloze kleuren. Toch zien specialisten dat langzaamaan een kleine verschuiving optreedt. Met name lifestylefietsen onderscheiden zich steeds vaker met hippe en trendy kleuren. Soms heeft het hele frame een opvallende kleur, soms hebben alleen bepaalde onderdelen een kleuraccent meegekregen. Een mooi voorbeeld is de HeavyDutyNL. Die is er onder meer in een fletsblauwe uitvoering met opvallend rode velgen. De Classic heeft weer heel aparte designs die over de hele fiets zijn doorgevoerd. Het zijn vooral jongere gebruikers die hiervoor kiezen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.