Dieren,
11
juli
2016
|
09:39
Europe/Amsterdam

Nederlanders fietsen jaarlijks 369.000 keer de aarde rond

Nederlanders zijn een fietslustig volkje. Per jaar leggen Nederlanders per persoon gemiddeld duizend kilometer af. Het zijn met name de tieners tussen de 12 en 19 jaar die hun been over het zadel slaan. Zij fietsen met gemiddeld tweeduizend kilometer op jaarbasis twee keer zoveel als het gros van de Nederlanders. Heel wat mensen – jong én oud – maken de kilometers op een tweewieler.

Het aantal kilometers dat Nederlanders van 12 jaar en ouder per jaar gezamenlijk afleggen is duizelingwekkend: ongeveer vijftien miljard. Omgerekend staat dat gelijk aan bijna 369 duizend maal de aarde rond, gemeten vanaf de evenaar. Gemiddeld fietsen Nederlanders per dag 2,9 kilometer per persoon. Mannen zijn op fietsgebied doorgaans iets actiever dan vrouwen. Zij rijden volgens de meest recente cijfers gemiddeld 3,2 kilometer per dag per persoon, terwijl de dagelijkse afstand onder vrouwen gemiddeld 2,6 kilometer is. In de provincies Utrecht en Noord-Holland wordt door de bank genomen het meest en langst gefietst.

De afstand die Nederlanders met hun fiets afleggen zal de komende jaren gestaag toenemen, verwacht Gazelle. Dit omdat steeds meer mensen kiezen voor de e-bike en snellere speed pedelec. Waar de e-bike tot 25 kilometer per uur ondersteunt, is dat bij de speed pedelec 45 kilometer per uur. De elektrische fietsen zijn het ultieme vervoermiddel voor forensen die bijvoorbeeld 15, 20, 25 of meer kilometer van en naar hun baas moeten rijden, maar niet willen aansluiten in de file. Ook voor mensen die in het weekend graag op het zadel zitten en daarbij wel wat ondersteuning kunnen gebruiken, biedt de elektrische fiets uitkomst.

Gazelle heeft een ruim assortiment aan e-bikes. Onder meer de modellen uit Orange-collectie zijn zeer populair. De Orange C7+ HM (middenmotor Bosch), Orange C7+ HFP (voorwielmotor Panasonic), Orange C8 HF (voorwielmotor Panasonic) en Orange C8 HM (middenmotor Impulse) zijn volgens onafhankelijk marktonderzoek de meest populaire e-bikes van dit moment in Nederland. Voor de mensen die nog wat meer snelheid wensen, heeft Gazelle een ideale speed pedelec: de CityZen Speed. Dit snelle, sportieve en wendbare model met een middenmotor van Bosch heeft een gemiddelde actieradius tot wel 95 kilometer.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.