Dieren,
26
september
2016
|
08:22
Europe/Amsterdam

Nazomeren in optima forma

Werp een blik naar buiten en je weet niet beter of het is hoogzomer. De temperaturen komen nergens onder de twintig graden, de terrassen zijn meer dan goed bezet en de mobiele ijscoboeren draaien op volle toeren om de hoorntjes met ijscobollen tijdig te vullen. Het typisch Nederlandse gevolg met zulke weersomstandigheden: ’s lands dijken, fietspaden en polderwegen vol en gezellig met groepjes vrolijke fietsers die het er nog even van nemen. Geef ze eens ongelijk. Dit is nazomeren in optima forma.

Afgelopen weekend gezien: pelotonnetjes met racefietsers die hun benen nog wat ‘bijbruinen’ onder de aangename nazomerzon, luchtig geklede fietsers die met een zakdoek het parelende zweet van hun gezicht deppen, fietsvriendelijke horeca die e-bikers op het terras van huisgemaakt appelgebak en koffie voorzien. Intussen laden de uitbaters hun accu’s op, zodat er later op de dag nóg een grote lus gemaakt kan worden over de glooiende Veluwe. “Zullen we even in de schaduw plaatsnemen? Een koele plek is nu wel lekker”, klinkt het.

Wie nog even fietsend wil genieten van het prachtige nazomerweer, moet deze dagen een eindsprintje trekken. Want de herfst is volgens onze kalender al officieel begonnen en zal ook binnenkort voel- en merkbaar worden. Zondag scoorde het fietsweer gemiddeld genomen nog een dikke zeven. Vooral ’s ochtends was er veel zon. Vanaf dinsdag neemt de kans op regen toe. Maar daar zullen we zeker niet over mopperen, beseffende dat we de laatste dagen en weken meer dan verwend zijn. Hoe was jouw weekend?

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.