Dieren,
19
september
2019
|
13:36
Europe/Amsterdam

Mountainbikes voor nieuw fietsteam Rode Kruis

Het fietsteam van het Rode Kruis afdeling Veluwezoom maakt sinds kort gebruik van mountainbikes die perfect geschikt zijn voor hulpverlening in de bosrijke omgeving. De vier fietsen zijn ter beschikking gesteld door Koninklijke Gazelle te Dieren. 

Een fietsteam biedt grote voordelen voor levensreddend handelen, omdat de vrijwilligers van het Rode Kruis zich in de bosrijke omgeving veel sneller van A naar B kunnen verplaatsen. Immers, tijd is een cruciale factor. Het fietsteam ondersteunt diverse evenementen zoals de Schoolwandelvierdaagse in Velp, de Velper Donderdagen, diverse festivals in Dieren en omstreken en natuurlijk de jaarlijkse Posbankloop. Op jaarbasis gaat het om circa 25 evenementen.

Na een succesvolle test met mountainbikes heeft het Rode Kruis contact gezocht met Koninklijke Gazelle in Dieren. Gazelle maakt weliswaar zelf geen mountainbikes, maar is onderdeel van Pon Bike, waartoe ook het Duitse merk Focus, specialist in dit soort tweewielers, behoort. De robuuste offroad-fietsen werden onlangs overhandigd door Huub Lamers, CEO van Gazelle.