Dieren,
17
september
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Mijn afwijking is dat ik elke e-biker wil inhalen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: cliëntmanager Cynthia Poen-Stam (50).

‘Vroeger fietste ik veel met mijn vader op de racefiets. Hij was van het opjagen en opjutten: ‘Rijen!’ Dat is blijven kleven. Ik neem me steeds voor om rustig te rijden, maar na een paar kilometer ga ik alweer als een bezetene, haha. Mijn afwijking is dat ik elke e-biker wil inhalen, helemaal als ik op een pittig stukje zit of tegenwind heb. Het geeft gewoon een kick om iemand op een elektrische fiets voorbij te gaan. Dat lukt ook wel eens, want ik heb door al het fietsen en hardlopen een goeie conditie. Elke dag rij ik 12 kilometer heen naar m’n werk en 12 kilometer terug, met onderweg een pontje als onderbreking. ’s Morgens zit ik al om 7 uur op de fiets. Zalig! Lekker buiten, rustig wakker worden, muziek op m’n kop. Op de terugweg is het fijn om mezelf leeg te fietsen, alle gedachtes eruit. M’n fietstochtjes zijn een cadeautje voor mezelf. Ik ga in weer en wind, dat maakt me niets uit. Vroeger had ik al een pesthekel aan regenpakken, dus die draag ik niet. Is het echt rotweer, dan neem ik een droog setje mee of ik ga met de auto. In m’n vrije tijd pak ik de fiets regelmatig om ergens naartoe te gaan en op vakanties ben ik van de warme broodjes. ’s Ochtends vroeg fiets ik al naar de bakker met m’n rugzakje om croissantjes en pistoletjes te halen, terwijl mijn man voor de koffie zorgt. Zo zijn de taken bij ons verdeeld.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.