Dieren,
18
augustus
2022
|
10:03
Europe/Amsterdam

Met de fiets naar school: zo ben je klaar voor het nieuwe schooljaar

Dieren, 18 augustus 2022 – Hoewel het nog hoogzomer is gaan de eerste scholen vanaf volgende week toch écht weer beginnen. Een periode waarin iedereen altijd weer even in het ritme moet komen. Wellicht gaat jouw kind wel voor het eerst naar de middelbare school en kunnen ze zelf met de fiets naar school. Ook in het verkeer is het weer wennen aan de drukte op de weg. In de zomerperiode rijden de helft minder auto’s op de weg en na de vakantie loopt dit al snel op met iedereen die weer naar het werk en school gaat. Om die reden deelt Gazelle een aantal tips om fietsen naar school voor iedereen veilig te houden en de juiste keus te maken voor dé perfecte schoolfiets.

Tip 1: Oefen de route
Gaat jouw kind voor het eerst met de fiets naar (een nieuwe) school? Oefen dan samen de route naar school. Zo kunnen onderweg de mogelijke gevaarlijke situaties extra worden benadrukt en weet je zeker dat ze op de eerste, al zo spannende, schooldag niet onderweg verdwalen. Het is bij het oefenen goed om achter de kinderen te blijven fietsen, zodat je ziet wat ze doen. Fiets de route een paar keer samen voor de eerste schooldag.

Tip 2: Doe een fietscheck
Misschien nog wel de belangrijkste tip van allemaal: Doe vooraf een onderhoudscheck!

Waar let je dan precies op bij een fietscheck?

Gaat jouw kind op een elektrische fiets naar school? Zorg er dan ook voor dat de accu voldoende is opgeladen.

Toe aan een nieuwe fiets?
Blijkt de huidige fiets niet door de fietscheck te komen? Dan is het wellicht tijd om te kijken naar een nieuwer model.  De Gazelle Esprit is de perfecte fiets om elke dag mee naar school te fietsen. Bij deze fiets is de verlichting namelijk verwerkt in het frame en daarom kan hij dus tegen een stootje. Waardoor het minder erg is als iemand per ongeluk tegen je fiets aanloopt in de stalling bijvoorbeeld. De verlichting is aangesloten op een naafdynamo en zit dus verwerkt in het voorwiel. Een groot voordeel daarvan is dat de lampen altijd branden, en je nooit meer last hebt van lege batterijen (en dus een boete!). Zelfs als je stilstaat, blijft het achterlicht nog een tijdje aan voor optimale zichtbaarheid. Daarnaast is de fiets uit te breiden met een voordrager waardoor de zware schooltas altijd veilig op de fiets mee kan.

De Gazelle Esprit is al verkrijgbaar vanaf €549 euro en daarnaast ook in een elektrische uitvoering beschikbaar.