Dieren,
05
november
2015
|
12:22
Europe/Amsterdam

Medewerkers Gazelle voelen zich thuis in nieuwe fabriek

  • Architect heeft alles in het werk gesteld om geschikt en passend meubilair te vinden voor Innovation & Production Center

Dieren, 5 november – Twee maanden na de officiële opening van het Innovation & Production Center in Dieren kan een eerste balans opgemaakt worden. Medewerkers van Koninklijk Gazelle voelen zich bijzonder prettig op de ultramoderne werkvloer. Niet in de laatste plaats omdat er veel aandacht is geweest voor de inrichting: duurzaam meubilair dat past in de historische Gazelle-fabriek en bovenal handig in gebruik is. In het Innovation & Production Center produceert het personeel dagelijks 1.000 tot 1.500 fietsen.

De architecten van het historische gebouw stonden voor een uitdagende opdracht toen Gazelle aanklopte voor ver- en nieuwbouw. “Er stond een industrieel erfgoedgebouw dat hypermodern moest worden. Enerzijds moest de romantiek behouden blijven en anderzijds mochten er nieuwe elementen aan toegevoegd. Het was voor ons ook zaak om daarbij meubels te vinden die beide werelden verenigt. Mooi, stoer en tijdloos waren de kernwoorden die we gebruikten in de zoektocht naar meubilair”, zegt architect Anton Bronsvoort van Bronsvoort Blaak Architecten.

In Gispen vond architect Henk Geert Blaak – verantwoordelijk voor het ontwerp van het interieur – een zeer geschikte partij. Dit bedrijf weet én functioneel en ergnomisch meubilair te leveren én spreekt dezelfde taal als Gazelle. Net als de fietsfabrikant heeft het Nederlandse Gispen een rijke historie en is het bedrijf toekomstgericht. “Het is prachtig om te ervaren hoe het Gazelle-project deze meubelmakers heeft uitgedaagd en geïnspireerd om voor de modernste fietsfabriek ter wereld een unieke inrichting te maken. De meubels zijn hypermodern en passen tegelijkertijd prima bij de romantiek van het historische Gazelle-gebouw”, zegt Bronsvoort.De samenwerking heeft geresulteerd in een combinatie van meubelelementen. In de spreekkamers staan buisframestoelen – klassiekers van Gispen met een industriële look die ook vriendelijk ogen. In de vergaderzalen werken medewerkers aan kenmerkende tafels met één poot: de Dukdalf, typisch Nederlands design. Daarnaast staan in het pand tafels met werkbladen die eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn. Iedereen kan dit meubel op zijn of haar manier gebruiken - administratief medewerker, engineer of ontwerper, zittend of staand. Een dynamisch meubel dat past bij de dynamiek van de werknemers van Gazelle.