Dieren,
24
oktober
2016
|
11:08
Europe/Amsterdam

Kris Kross fietst kriskras door Amsterdam

​Amsterdam, 24 oktober – Een bijzonder tafereel, zondagnacht in Amsterdam: honderden fietsers trokken in colonne dwars door Amsterdam. Samen met het immens populaire dj-trio Kris Kross Amsterdam fietsten zij van club naar club en dompelden zij op verschillende plaatsen onder in het Amsterdamse nachtleven. De Nederlandse sterren reden op een Gazelle-fiets die zij voor de gelegenheid zelf hadden ‘gepimpt’.

De broers Sander en Jordy Huisman en Yuki Kempees vormen samen het trio Kris Kross en zijn niet weg te denken uit de dancescene. De mannen hebben 325 miljoen plays op Spotify en 60 miljoen views op YouTube met hun hit ‘SEX’. Afgelopen zomer stonden ze op alle grote festivals in Nederland en ook op buitenlandse festivals als Tomorrowland in België en op Exit Festival in Servië. Met het Amsterdam Dance Event (ADE) wilde Kris Kross Amsterdam groots uitpakken met fans.

“In Amsterdam is de fiets hét middel om je in het nachtleven te verplaatsen. Zo hebben wij het zelf altijd gedaan. Met het ADE komen de bezoekers van heel ver. Wij willen iedereen graag ‘ons’ Amsterdam op een Hollandse manier laten zien. Dan kom je heel snel op een fietsactie uit. Wij weten niet beter of hier wordt gefietst”, zegt Sander Huisman. “Ik moet zeggen: dit is echt megatof om te doen. Kris Kross door Amsterdam, maar dan niet op crossfietsen maar op gewone stadsfietsen.”

Opvallende fietsen
Hij en zijn twee collega’s begonnen de clubavond bij Bitterzoet en reden vervolgens door naar Supperclub Cruise en Clup Up, de plek waar het succes van Kris Kross Amsterdam vijf jaar geleden begon. Tijdens de ride trok een fiets met geluidsinstallatie mee en uiteraard ontbraken de fietsbelconcerten niet. Bij aanvang kregen fietsen de speciale Kris Kross-bel, kris kross-vlaggettjes, kris kross-zadel hoes, lampjes en ook waren er lichtgevende breekstaafjes om de sliert met fietsende danceliefhebbers nog mooier en opvallender te maken.

Kris Kross Amsterdam reed op gepimpte fietsen. “Alle edele delen van de fietsen hebben we intact gelaten: de remmen, de versnellingen, de ketting, het frame zelf. Maar voor de rest hebben we ze aardig ‘pijn’ gedaan met felle kleuren”, stelt Sander Huisman. “Ik begon rustig te schilderen, maar later spatte ik de verf erop. Vijf kleuren tegelijk, met de Franse slag”, zegt Jordy Huisman over zijn fiets. Yuki Kempees: “Jordy’s Gazelle is een beetje de Jackson Pollock onder de fietsen geworden.”