Dieren,
24
september
2020
|
11:41
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle trakteert medewerkers Erasmus MC op gratis fietsonderhoud

  • Fiets naar je Werk Dag op 24 september stimuleert het maken van woon-werk fietskilometers

Op de landelijke Fiets naar je Werk Dag trakteerde Koninklijke Gazelle medewerkers van het Erasmus MC vanochtend op een kleine onderhoudsbeurt voor hun fiets. Zo kunnen ze weer veilig op weg voor veel gezonde fietskilometers.

Meer fietskilometers

Een groot deel van het personeel van het Erasmus MC in Rotterdam pakt dagelijks de fiets naar werk. De landelijke Fiets naar je Werk Dag was voor Koninklijke Gazelle de perfecte gelegenheid om de hardwerkende medewerkers én hun fietsen eens flink in het zonnetje te zetten. Daarom konden de ziekenhuismedewerkers tussen 06.30 en 11.00 uur hun fiets gratis laten voorzien van een kleine onderhoudsbeurt.

Onderhouds- en schoonmaakbeurt

Een zachte band, scheef zadel, haperende verlichting of remblokjes die aan vervanging toe waren? Een team van Gazelle fietsmonteurs stond klaar om de fietsen en e-bikes te checken en de nodige reparaties uit te voeren. Door naar de wasstraat! Hier werden de fietsen gepoetst en geschrobd. Zo kon iedereen na werk weer met een blinkende fiets naar huis trappen. Met het onstuimige herfstweer was dat geen overbodige luxe.

Landelijke Fiets naar je Werk Dag

De nationale Fiets naar je Werk Dag op 24 september is in het leven geroepen om Nederlanders aan te moedigen vaker de fiets te pakken voor woon-werkverkeer. Met deze actie wil Gazelle mensen stimuleren en motiveren om zo veel mogelijk fietskilometers te maken. Fietsen is goed voor het klimaat, voor de luchtkwaliteit en de doorstroming van het verkeer. Bovendien maakt het mensen fitter en meer ontspannen.