Dieren,
09
juni
2015
|
12:29
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle schenkt fietsen voor Rietveld Schröderhuis

Samenvatting

Koninklijke Gazelle schenkt twee fietsen aan het Centraal Museum in Utrecht. Bezoekers kunnen hiermee eenvoudig van het Centraal Museum naar het Rietveld Schröderhuis fietsen, een ritje van twee kilometer. Het Rietveld Schröderhuis is onderdeel van het Centraal Museum en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Utrechtse architect Gerrit Rietveld ontwierp het Rietveld Schröderhuis in 1924 voor Truus Schröder. Het was zijn eerste woonhuis, waarbij hij voortborduurde op de ideeën van De Stijl. Innovatie en een slim design zijn daarvan de kernwoorden die ook van toepassing zijn op het assortiment van Gazelle. Zo ervaart de bezoeker Nederlands design op de fiets én in het Rietveld Schröderhuis. 

Start van Tour de France

Edwin Jacobs, directeur Centraal Museum: “We zijn erg blij met deze mooie fietsen. Utrecht staat dit jaar vanwege de start van de Tour de France in het teken van de fiets en op deze manier stimuleren we met Gazelle graag het fietsen in deze stad. Vooral naar zo’n bijzondere locatie als het Rietveld Schröderhuis.”

Het Rietveld Schröderhuis is open van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Reserveren is verplicht en kan online. De fietsen van Gazelle zijn gratis te gebruiken.