Dieren,
20
augustus
2015
|
17:48
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle roept inwoners Dieren op om Koning te verwelkomen

  • Koning Willem-Alexander opent op 3 september nieuw in Dieren

  • Verbouwing en nieuwbouw resulteren in 27.500 m2 grote en moderne productiefaciliteit

Dieren, 20 augustus 2015 – Koning Willem-Alexander verricht op 3 september aanstaande de officiële opening van het nieuwe ‘Gazelle Innovation & Production Center’ in Dieren. Inwoners uit de regio Dieren zijn van harte welkom om de Koning die dag bij de compleet vernieuwde productiefaciliteit van Koninklijke Gazelle aan de Wilhelminaweg te verwelkomen.

Koning Willem-Alexander arriveert op 3 september om 16.15u bij Koninklijke Gazelle om het nieuwe ‘Gazelle Innovation & Production Center’ in Dieren officieel te openen. De directie en 350 werknemers van Koninklijke Gazelle alsmede hoogwaardigheidsbekleders uit de gemeente en de provincie zullen de Koning bij de historische hoofdingang van de Gazelle-fabriek aan de Wilhelminaweg ontvangen. Inwoners uit de regio Dieren zijn eveneens van harte welkom om Zijne Majesteit daar te verwelkomen en na afloop van het bezoek om 17.30 uur uit te zwaaien.

Aansluitend aan de officiële openingshandeling krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding door de compleet vernieuwde Gazelle-fabriek. Bovendien zal de Koning rond 16.45u de nabijgelegen nieuwe testbaan betreden op Gazelle’s meest geavanceerde e-bike van de toekomst.

Ultramodern

Koninklijke Gazelle heeft het ‘Gazelle Innovation & Production Center’ compleet vernieuwd en verder uitgebreid. Het resultaat van de verbouwing en nieuwbouw is een bedrijfscomplex met een totaal vloeroppervlak van 27.500 m2. In het hart van de ultramoderne productiefaciliteit bevindt zich de nieuwe, 7.000 m2 grote montagehal. Tevens beschikt de fietsfabriek nu over een volledig geautomatiseerde lakkerij.

Kenmerkend voor het nieuwe ‘Gazelle Innovation & Production Center’ is de open structuur van het fabrieksinterieur. Die benadering komt mede tot uiting in het grote panoramaraam in de straatgevel van het fabriekspand, dat medewerkers onder andere een blik gunt op de nieuwe testbaan en de buitenwereld. Het ‘open’ karakter staat aan de basis van de inspirerende nieuwe werkomgeving voor de medewerkers van Koninklijke Gazelle. Bovendien maakt het de productiefaciliteit tot een belangrijk voorbeeld van hoe de Nederlandse maakindustrie er anno 2015 uit hoort te zien.