Dieren,
06
september
2022
|
12:08
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle presenteert nieuwe Ultimate e-bike

Dieren, 6 september 2022 – Het ultieme gevoel van vrijheid. Dát is waarvoor de nieuwe Ultimate e-bike van Gazelle garant staat. De serie bestaat uit een drietal nieuwe modellen: de Ultimate C5 HMB, Ultimate T10 HMB en Ultimate C380 HMB. Elk heeft zijn eigen afwerking en kenmerken. 

De combinatie van een sportieve uitstraling en een hoog comfortniveau zorgt ervoor dat de elektrische Ultimate zeer geliefd is. Gazelle heeft  populaire e-bike in het nieuw gestoken: het design van het frame is vernieuwd, met daarbij de keus voor een 500 óf 625 Wh accu, waardoor je nóg langer van een rit kan genieten. Het achterlicht met zijwaartse zichtbaarheid is geïntegreerd in de drager voor optimale zichtbaarheid. Door de verstelbare stuurpen kan het stuur worden geswitcht tussen een rechtop en sportieve zithouding. Op het nieuwe Bosch-kleurendisplay, de Kiox 300, vind je informatie zoals afstand, snelheid en ondersteuningsstand. Je kan het display eenvoudig via bluetooth aan je smartphone koppelen. 
      
Zorgeloze tochten
Bij alle drie modellen zijn de onderdelen en kabels netjes geïntegreerd in het frame. Het ranke design daarvan kenmerkt zich door strakke, vloeiende lijnen. Flitst de Ultimate voorbij, dan is hij amper als e-bike herkenbaar. De Bosch Performance Line-middenmotor (maximaal koppel: 75 newtonmeter) zit laag en in het midden van de fiets, wat resulteert in een goede gewichtsverdeling en daarmee stabiele wegligging. Comfort ervaar je met de brede banden (50 millimeter) en geveerde voorvork. Er is keuze uit een geïntegreerde onderbuisaccu van 500 en 625 Wh.

De nieuwe Ultimates zijn afgewerkt met kwaliteitsonderdelen voor zorgeloze tochten. Zo beschikken ze over hydraulische schijfremmen die altijd goed doseerbare remkracht bieden, of het nou zomers weer is of regent. In een afdaling rem je zo nodig snel en gecontroleerd af. De veiligheid krijgt een extra boost met de krachtige koplamp (60 lux) en het geïntegreerde achterlicht dat ook van opzij zichtbaar is. De MIK HD-drager maakt het eenvoudig om tassen aan de bagagedrager te koppelen.

Drie modellen
De eerste van drie nieuwe Ultimates is de Ultimate C5 HMB (in Antracite Grey en Denim Blue). Specifiek hieraan is de keuze voor de Shimano Nexus 5-versnellingsnaaf. Deze is speciaal ontwikkeld voor e-bikes en dus perfect bestand tegen de trekkracht van de sterke middenmotor. De versnellingen zijn zodoende veel minder snel aan vervanging toe. Net zo duurzaam is de riemaandrijving van Gates. Die gaat drie tot vijf keer langer mee dan een ketting en heeft bovendien nauwelijks onderhoud nodig. Het is in tegenstelling tot een ketting niet noodzakelijk om hem te smeren. Slechts af en toe veeg je met een doek het vuil van de riem. De Ultimate C5 HMB heeft een adviesprijs van € 3.999, inclusief 500 Wh accu.
  
De sportiefste van de drie is de Ultimate T10 HMB (in Thunder Grey en Frozen White). De krachtige middenmotor en Shimano Deore derailleur versnelling zorgen er samen voor dat geen heuvel te veel is gevraagd. De telescoopvork filtert oneffenheden op een mooi schelpenpad moeiteloos weg. De Ultimate T10 HMB heeft een adviesprijs van € 3.799, inclusief 500 Wh accu.
   
De Ultimate C380 HMB (in Mallard Blue) is de elektrische fiets die zich vooral kenmerkt door gemak. Dit model is uitgerust met de traploze versnellingsnaaf van Enviolo die schakelt zonder tussenstappen. Zowel tijdens het trappen als in stilstand kun je schakelen. De aandrijving werkt in combinatie met de onderhoudsarme riemaandrijving van Gates. De Ultimate C380 HMB heeft een adviesprijs van € 4.299, inclusief 500 Wh accu.