Dieren,
11
december
2015
|
11:12
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle maakt speerpunt van Franse fietsmarkt

  • Gazelle levert rechtstreeks, zonder distributeur, aan Franse tweewielerzaken

Dieren, 11 december – Koninklijke Gazelle is in thuisland Nederland een zeer gerenommeerde partij, maar ook over de grenzen dijt Gazelle in hoog tempo uit, want wereldwijd tonen fietsers interesse in Gazelle. Ondermeer in Frankrijk is de vraag snel groeiende. Het dealernetwerk daar wordt in een jaar tijd minstens verdubbeld. Daarbij werkt Gazelle met rechtstreekse benadering en bevoorrading van de Franse tweewielerzaken.

Gazelle richt haar pijlers ondermeer op de fietsmarkt in Frankrijk. Nederlandse oudste en grootste fietsfabrikant streeft ernaar haar Franse netwerk komend jaar uit te breiden naar zestig tot honderd dealers die het merk exclusief mogen voeren. Nu nog zijn er dertig Gazelle-dealers in Frankrijk actief.

De dealers brengen voortaan een uitgebreider Gazelle-aanbod met een sterk accent op e-bikes en lifestylefietsen. Fietsen die in Nederland populair zijn krijgen ook op de Franse markt een kans. Wel is het zo dat Gazelle specifiek kijkt naar de behoeften van Franse fietsers. “Gazelle slaat momenteel al enorm aan in Frankrijk. Met wat meer aandacht en de ontwikkeling van landspecifieke modellen is de markt in potentie nog veel groter”, zegt Ferdi Ertekin, woordvoerder van Gazelle.