Dieren,
26
oktober
2015
|
11:35
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle kent succesvol eerste jaar in Groot-Brittannië

  • Brits fietsklimaat wordt steeds sterker
  • Gazelle ziet dat de e-bike terrein wint in Groot-Brittannië

Dieren, 26 oktober 2015 – Geen land waar het fietsklimaat zo in opmars is als in Groot-Brittannië. Na ruim een jaar actief te zijn, merkt Koninklijk Gazelle dat het Verenigd Koninkrijk razendsnel aanhaakt bij traditionele fietslanden op het Europese vasteland. De kwaliteit van de infrastructuur neemt toe en dat spoort meer mensen aan om op het zadel plaats te nemen. Britten geven bovendien meer om hun fiets nu de gemiddelde waarde van een fiets stijgt: de behoefte een tweewieler te verzekeren neemt toe.

“In Groot-Brittannië wordt de rode loper voor fietsers steeds verder uitgerold. Neem een kijkje in een willekeurige Britse stad en het valt direct op dat er gedacht is aan de fietsende verkeersdeelnemer. Waar fietsstroken tot voort kort nauwelijks zichtbaar waren, komen ze nu in hoog tempo tevoorschijn. Naast een goede infrastructuur werken diverse organisaties, zoals Sustrans, aan uitstekende netwerken en routes, zodat fietsen nog aantrekkelijker wordt. Wat dat betreft gaan de Britten snel Nederland achterna waar van oudsher ruim baan wordt gegeven aan mensen die comfortabel willen fietsen”, zegt Ferdi Ertekin van Gazelle.

Nederlands grootste en oudste fietsfabrikant is blij een bijdrage te kunnen leveren aan de opmars van de fiets in Groot-Brittannië. Sinds het najaar van 2014 voorziet ze de markt van veilige, comfortabele en tegelijkertijd vooruitstrevende fietsen. Meest populair zijn de robuuste stadsfietslijn Esprit, de stijlvolle retrofiets Van Stael en de sportieve, lifestyle fietsen uit de Cityzen-reeks. Al deze modellen hebben één ding gemeen: ze zijn smaakvol vormgegeven, hebben prettige rijeigenschappen en zijn bovenal betrouwbaar. Naast de goede prijs-kwaliteitverhouding zijn dat aspecten waarop Britse fietsers met name letten.

Meer vraag naar e-bikes
“In Groot-Brittannië bieden we het nieuwste uit het assortiment van Gazelle, zoals de Miss Grace HF, Heavy Duty HF en de CityZen C8 HM”, zegt Ertekin. “We zien dat de Britse markt langzaamaan steeds meer vraagt naar elektrische modellen. Logisch, want de e-bike is een ideaal vervoersmiddel voor mensen die een afstand moeten overbruggen naar het werk, maar niet uitgeblust bij de baas willen aankomen. De e-bike is een perfect, duurzaam alternatief voor de auto. Omdat je gemakkelijk door het verkeer laveert, zijn e-bikers soms zelfs minstens zo snel op het werk in vergelijking met een auto of openbaar vervoer.”