Dieren,
22
december
2015
|
09:15
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle: fiets heeft de toekomst in steden

  • In het Deense Kopenhagen verrijst volgend jaar een verbluffende fietsbrug op 65 meter hoogte. Die verbindt twee wolkenkrabbers

Dieren, 22 december – De (elektrische) fiets heeft de toekomst in verstedelijkte gebieden die steeds vaker verstopt raken met auto’s en andere voertuigen. Fietsvervoer is op deze plaatsen een oplossing, op voorwaarde dat de infrastructuur juist is ingericht. Koninklijke Gazelle ziet dat op sommige plaatsen futuristische concepten bedacht en gerealiseerd worden om ruim baan te maken voor fietsers. In Kopenhagen komt bijvoorbeeld een immense fietsbrug in het havengebied.

Gazelle-fietsers die straks in Kopenhagen rijden, kijken hun ogen uit. Daar verrijst vanaf volgend jaar een kolossale fietsbrug op 65 meter hoogte. De zogeheten Poort van Kopenhagen komt in de haven van de Deense stad en verbindt twee wolkenkrabbers. De overspanning komt op hoogte, zodat het waterverkeer gewoon kan doorgaan. Fietsers en e-bikers kunnen bovendien ongestoord hun kilometers maken en genieten van het ongetwijfeld adembenemende uitzicht. Gazelle vindt de komst van het indrukwekkende gebouw een verrijking.

“De brug zal veel fietsers en recreanten aantrekken en het fietsgebruik onder inwoners en toeristen een duw in de rug geven”, zegt Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “We bevelen initiatieven die het fietsgebruik stimuleren altijd aan. Op veel plaatsen zijn we zelf ook actief om het gebruik op te krikken. We werken aan moderne en vooruitstrevende fietsen die gericht zijn op de toekomst. Steden slibben dicht. De oplossing ligt bij het ontwikkelen van slimme fietsen. Denk bijvoorbeeld aan connected e-bikes waarmee je onderweg nooit meer hoeft te stoppen.”