Dieren,
03
september
2015
|
09:34
Europe/Amsterdam

Koning opent fabriek en rijdt op elektrische fiets van de toekomst

  • Koning Willem-Alexander opent op 3 september het nieuwe van Gazelle in Dieren

    Dieren, 2 september 2015 – Koninklijke Gazelle maakt zich op voor een spannende, historische dag. Koning Willem-Alexander verricht donderdag 3 september de officiële opening van het nieuwe Gazelle Innovation & Production Center in Dieren. De koning maakt aansluitend op de nieuwe buitentestbaan een rit op een fonkelnieuwe conceptfiets van Gazelle: de E-bike of the Future. Deze elektrische fiets van de toekomst combineert comfort en functionaliteit met een smaakvol ontwerp van het gerenommeerde Giugiaro Design.

De testrit van koning Willem-Alexander volgt omstreeks 17.00 uur na de openingsplechtigheid en rondleiding door het nieuwe Innovation & Production Center. De koning maakt een rondje op de pas geopende buitentestbaan, die medewerkers van Gazelle gebruiken om de nieuwste snufjes in de praktijk te proberen. Publiek, dat van harte welkom is om Zijne Majesteit te verwelkomen, kan het openingsritje vanaf de Wilhelminaweg van dichtbij zien.Koning Willem-Alexander rijdt de testrit op Gazelles E-bike of the Future – de elektrische fiets van de toekomst, een functioneel en futuristisch model. Deze concept combineert comfort en gebruiksgemak en is vooral zeer stijlvol en futuristisch vormgegeven.
 

Ultramodern
De concept elektrische fiets van de toekomst komt ook uit het Innovation & Production Center van Gazelle. De fabriek in Dieren is de afgelopen tijd compleet vernieuwd en verder uitgebreid. Na de officiële opening, op 3 september, kan Gazelle écht aan de slag om vanuit Dieren vorm te geven aan haar missie: wereldwijd een nóg grotere speler worden in de productie van betrouwbare en vooral slimme elektrische fietsen.