Dieren,
03
mei
2016
|
17:03
Europe/Amsterdam

Kinderen uit Dieren onthalen Giro-peloton met roze ballonnen

  • Kinderen uit Dieren laten zondag 8 mei een roze ballon op tijdens de passage van het Giro-peloton in Dieren

Als de wielrenners uit de Ronde van Italië langs het Gazelle Innovation & Production Center rijden, laten de kinderen uit Dieren een roze ballon op. Aan de ballonnen hangen kaarten met persoonlijke gelukswensen aan de Giro-helden en een groet aan Italië. Alle kinderen zijn die dag vanaf 14.30 uur van harte welkom bij Koninklijke Gazelle (Wilhelminaweg 8, Dieren).

Gelderland is op 6, 7 en 8 mei in de ban van de Grande Partenza van de Giro d’Italia. De renners beginnen op 6 mei met een tijdrit aan de grote ronde en trekken op zondag 8 mei door Dieren, thuisbasis van Gazelle. “De renners zullen er naar verwachting rond 15.30 uur zijn”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “We hebben intussen de kinderen in de omgeving uitgenodigd om rond 14.30 uur in de tuin van onze fabriek te verzamelen. Bij de passage laten de kinderen samen hun ballonnen op.”

Aan de ballonnen hangen groeipapier waarop de jeugd bijvoorbeeld een aanmoediging aan de renners kunnen (laten) schrijven. Daarnaast staan het adres en de naam vermeld. Mensen die de ballon vinden, kunnen deze terugsturen naar Gazelle. Het kind met de ballon die het verst komt, wint een kinderfiets en mag met het gezin een bezoek brengen aan het Innovation & Production Center van Gazelle. De groeipapiertjes zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij Gazelle. Medewerkers van Gazelle maken het groeipapiertje met de aanmoedigingstekst aan de ballon vast.

Enthousiast onthaal
“Met de roze ballonnen onthalen we de Giro-renners op een enthousiaste manier en betrekken we kinderen bij het evenement. Uiteraard laten we het niet na om de wielerkampioenen samen toe te juichen op weg naar de etappefinish in Arnhem en de eindstreep van de Giro in Turijn”, zegt Ertekin. De ballonnen die de lucht ingaan zijn gemaakt van materiaal dat 100 procent biologisch afbreekbaar is. Groeipapier is papier dat bestaat uit meerdere dunne laagjes met daartussen zaden van bloemen en planten.

Racehistorie
Met de passage van het professionele wielerpeloton komt er bij Gazelle ook weer wat historie tot leven. Jarenlang stond Gazelle bekend als gerenommeerde fabrikant van racefietsen. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw groeide het bedrijf onder leiding van Wim Breukink, vader van oud-prof Erik, uit tot de grootste producent van handgemaakte raceframes in West-Europa. Bekende modellen uit die jaren zijn de Champion Mondial, Tour de l’Avenir en Gazelle Race Trophy. Grootheden als Peter Post, Henny Stamsnijder, Rini Wagtmans en Rik van Looy reden ooit op een fiets van Gazelle. Zij behaalden grootse successen in hun carrière.