Dieren,
20
september
2018
|
09:55
Europe/Amsterdam

Jongeren op elektrische fiets bepalen de trend

  • Meer jongeren stappen op de e-bike en dat maakt de weg vrij voor leeftijdsgenoten om hetzelfde te doen
  • PuurNL HFB: trendy en scherp geprijsde elektrische transporter voor scholieren

De elektrische fiets is in trek onder scholieren. De toename in gebruik zorgt voor een sneeuwbaleffect: het versterkt de verandering van het imago – van oubollig vehikel naar catchy vervoermiddel – en daarmee de verdere acceptatie bij jongeren. Dat concludeert Motivaction in opdracht van Gazelle na onderzoek onder Nederlandse scholieren van 12 tot en met 18 jaar. Met de nieuwe PuurNL HFB heeft Gazelle een elektrische transporter die op de wensen van scholieren is afgestemd.

Volgens het onderzoek zien jongeren vooral bij langere rijafstanden de voordelen in van de elektrische fiets. Zeker in dunner bevolkte gebieden in Nederland waar tieners langer moeten trappen om op school te komen, groeit de interesse in dit type fiets. De e-bike wordt gezien als een vervoermiddel dat tijd en energie bespaart en duurzaam is. Met name jongens spreekt het aan dat ze met elektrische fietsen, en dan vooral met speed pedelecs, hogere snelheden kunnen aantikken.

Ideaalplaatje

Het aantal ouders en kinderen dat naar de Experience Centers (Hoevelaken, Waalwijk, Groningen) komt, neemt toe. Zeker dit seizoen plust de interesse in e-bikes. De nieuwe PuurNL HFB past bij velen in het ideaalplaatje. Met een stevige voordrager en weggewerkte middenmotor van Bafang is deze elektrische transporter in lijn met de laatste trends. De e-bike is bovendien scherp geprijsd (1.699 euro, inclusief zilveren accu). Iets wat ouders naast veiligheid ook belangrijk vinden.