Dieren,
11
maart
2016
|
10:18
Europe/Amsterdam

Jong geleerd is oud gedaan

Samenvatting
  • Afgeleid van de succesvolle lifestyle fietsen voor volwassenen
  • Consumentadviesprijs € 449,- 
  • Gazelle steunt Metakids en doneert bijdrage per fiets 

Dieren, 2016 - Wie de toekomst heeft, heeft de jeugd is een variant op een bekend Nederlands gezegde. En dat geldt ook voor een belangrijke assortimentsuitbreiding met kinderfietsen door Koninklijke Gazelle. Hiermee reageert de toonaangevende Nederlandse fietsenfabrikant op de vraag uit de markt naar kinderfietsen die dezelfde hoge kwaliteit hebben als de Gazelle-tweewielers voor volwassenen.

Bij een fietsenfabrikant die voor iedere fietswens van volwassenen een pasklare oplossing biedt, van sportieve, recreatiefiets tot een tweewieler voor alledaags vertrouwd gebruik, kan een serie kinderfietsen niet ontbreken. Gazelle 'stapt' als familiemerk dan ook weer in de kinderfietsen nadat het in 2013 met de productie was gestopt.

De nieuwste kinderfietsen van Gazelle zijn afgeleid van de succesvolle lifestyle modellen voor volwassenen, de Miss Grace en de HeavyDutyNL, en gebaseerd op de Nederlandse geometrie.

Miss Grace en HeavyDuty NL
De Miss Grace voor – uiteraard – meisjes zal verkrijgbaar zijn in de framematen 24" en 26", en ‘ze’ heeft een trendy voordrager. Er zullen drie kleuren leverbaar zijn: Snow White mat, Black mat en Jeans Blue mat.

Voor de kerels in spé neemt Gazelle de kleinere uitvoering van de HeavyDutyNL in het assortiment. Verkrijgbaar in de framematen 24" en 26" zullen de jongens dankzij de voor- en achterdrager de nodige school- en sportspullen mee kunnen nemen. Er zijn voor deze jongensfiets twee kleuren beschikbaar: Just Grey mat en Black mat.

De nieuwe kinderfietsen van Gazelle zijn voorzien van drie versnellingen en een terugtrap rem. De consumentenadviesprijs, voor beide framematen, is €449,-.Het hele gezin op een Gazelle lifestyle fiets is mogelijk vanaf november dit jaar, na de introductie volgende maand aan pers en publiek.

Gazelle steunt Metakids
Koninklijke Gazelle grijpt de herintroductie van de serie kinderfietsen aan om een toepasselijk goed doel te ondersteunen. Per jaar worden zo’n 800 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Helaas overlijdt bijna de helft van deze kinderen voor het 18e levensjaar. Veel van de overige kinderen zijn levenslang zwaar lichamelijk en geestelijk gehandicapt. Uitgebreid onderzoek is dan ook dringend noodzakelijk om deze jonge patiëntjes een betere toekomst te bieden. Gazelle steunt Metakids en doneert per verkochte kinderfiets 1 euro. De populariteit van de transportfiets is groot en Gazelle verwacht dat de vraag naar de ‘mini-uitvoering’van dit type fiets die trend zeker zal volgen. Daardoor zal het sponsorbedrag voor Metakids substantieel zijn.