Dieren,
10
september
2017
|
18:03
Europe/Amsterdam

Jarig Gazelle schiet historische personeelsfoto

  • Exact negentig jaar na historisch fotomoment maakt Gazelle opnieuw een personeelsfoto voor de fabrieksgevel
  • Ook de drie oudste nog levende ex-medewerkers poseren op de foto

Onder enorme belangstelling hebben 273 medewerkers zondag om 14.33 uur een historische personeelsfoto voor de fabriek gemaakt. Precies negentig jaar geleden maakte Gazelle op dezelfde plaats en tijd een beeld met de medewerkers van toen. Na het fotomoment vierde Gazelle het 125-jarig jubileum met medewerkers en hun gezinnen. Er waren zondag meer dan 900 mensen op het fabrieksterrein.

Het verkeer op de Wilhelminaweg in Dieren werd zondagmiddag voor korte tijd stilgelegd. De fotograaf kreeg zo alle ruimte om de historische plaat vanaf een metershoge ladder in het plantsoen tegenover de fabriek te maken. Precies om 14.33 uur schoot de fotograaf een beeld van de medewerkers die daarvoor poseerden.

Op de historische foto staan naast 273 medewerkers drie bijzondere gasten: de heer Nijenhuis, de heer Ilbrink en de heer Fitski. Zij zijn voor zover bekend de oudste nog levende oud-medewerkers van de fietsfabrikant. Algemeen directeur Huub Lamers ontving de drie negentigers zondagmiddag in Dieren. Op de foto nam hij plaats tussen het drietal.

Prominent in Dieren
De vorige personeelsfoto, die negentig jaar geleden voor de fabrieksgevel werd gemaakt, hangt in een vergaderzaal. De bedoeling is dat de nieuwe foto levensgroot wordt afgebeeld op een scherm. Dat moet straks samen met de oude foto een prominente plaats op of nabij het fabrieksterrein krijgen. Gazelle gaat de mogelijkheden daartoe verkennen.