Dieren,
16
oktober
2015
|
13:23
Europe/Amsterdam

Innovation & Production Center van Koninklijke Gazelle genomineerd voor Reynaers Projectprijs 2015

  • Vakjury beoordeelt 43 uiteenlopende projecten, publieksjury bepaalt winnaar uit tien nominaties
  • Eén gezamenlijk kenmerk: gebruikmaking van aluminium gevelsystemen van Reynaers 
  • Prijs wordt sinds 1997 ieder jaar toegekend

Dieren, 16 oktober 2015 – Op 3 september 2015 is het nieuwe Innovation & Production Center van Koninklijke Gazelle in gebruik genomen, een opzienbarende samenvoeging van een traditioneel industrieel complex met een geavanceerde productiefaciliteit. De Koninklijke Gazelle-fabriek in Dieren is nu door een vakjury genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2015. Dit jaar zijn er 43 zeer uiteenlopende projecten aangemeld.

De bindende factor in de verkiezing is het feit dat bij alle projecten, van utiliteitsbouw of woningbouw tot nieuwbouw of renovatie, gebruik is gemaakt van aluminium systemen van Reynaers. De aluminium systemen van Reynaers voor ramen, deuren, vliesgevels, serres en zonwering worden wereldwijd toegepast in gebouwen van formaat. Het bedrijf, met vestigingen in 30 landen, behoort in haar branche tot de koplopers. Aan de mooiste realisatie reikt Reynaers de Projectprijs 2015 uit.

Voor de inzendingen gelden drie criteria:

  1. Er is gebruik gemaakt van de aluminium systemen van Reynaers
  2. Het project is opgeleverd in 2014 of 2015
  3. Het project staat in Nederland

Een professionele jury uit de wereld van architectuur beoordeelt de inzendingen en zorgt voor de nominaties. Daarbij wordt gekeken naar:

  • De architectuur
  • De keuze van de kozijnen in relatie tot de architectuur (profiel, raster, kleur, totale compositie)
  • Detaillering en uitvoering
  • Voorbeeldfunctie, maatschappelijke relevantie of impact

Maar ook de publieke opinie is belangrijk, en bij verkiezingen vaak zelfs verhelderend en doorslaggevend. Daarom heeft Reynaers ook de mogelijkheid gecreëerd voor het publiek om een stem uit te brengen, waarna de uiteindelijke winnaar wordt gekozen.

De winnaar van de Reynaers Projectprijs 2015 ontvangt een bedrag ad € 2,500,- terwijl Reynaers een zelfde bedrag doneert aan een goed architectuurdoel.

Gazelle genomineerd

De nieuwbouw van het Innovation & Production Center van Koninklijke Gazelle, officieel geopend door Koning Willem-Alexander, is door de vakjury genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2015 en daarmee doorgedrongen tot de laatste tien kanshebbers op de prijs. Dit jaar zijn er 43 zeer uiteenlopende projecten aangemeld met één gezamenlijk kenmerk: er is gebruik gemaakt van de aluminium gevelsystemen van Reynaers. Het publiek kan in november via de speciale website projectprijs.reynaers.nl stemmen op de genomineerde projecten.

Innovation & Production Center van Koninklijke Gazelle

Koninklijke Gazelle is trots op de architectuur van het nieuw Innovation & Production Center in Dieren, dat de meest modernste fietsfabriek ter wereld is geworden. De ontwerpopdracht luidde: verenig verleden en toekomst in een duurzame architectuur. Bronsvoort Blaak Architecten kreeg in 2013 de opdracht om het nieuwe Gazelle Innovation & Production Center te ontwerpen. Anton Bronsvoort licht de materiaalkeuze toe die is gemaakt voor de nieuwbouw van Gazelle: “Architectuur is gebruiksKunst, dat is het credo van Bronsvoort Blaak Architecten. Goede architectuur is onlosmakelijk verbonden met de gebruikskwaliteit van innovatieve bouwmaterialen. Als architect leggen we de lat bij elk project zo hoog mogelijk en om succesvol te zijn hebben we innovatieve producenten en toeleveranciers.”

Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle: “Wij hebben al veel complimenten mogen ontvangen voor het ontwerp van onze nieuwbouw in Dieren. De nominatie voor de Reynaers Projectprijs is daarop een welkome en eervolle aanvulling. Mochten wij het geldbedrag, verbonden aan de prijs, winnen, dan zullen wij dat doneren aan Metakids. Gazelle steunt Metakids al enige tijd en doneert een geldbedrag per verkochte kinderfiets”.