Dieren,
21
maart
2023
|
09:03
Europe/Amsterdam

In deze Europese steden is fietsen een makkie

Van een fietsvriendelijke infrastructuur tot natuurlijke schoonheid en stedelijke ervaringen

Dieren, 21 maart 2023 – Met het voorjaar in aantocht gaan we weer meer naar buiten. Ga voor een extra ommetje door de buurt of spring op de fiets voor een mooie tocht door de natuur. Nog op zoek naar inspiratie voor een mooie fietsomgeving? CNN* publiceerde onlangs een toplijst van de 10 beste steden ter wereld om per fiets te bezichtigen. Met stip op nummer 1: Utrecht. Niet geheel verrassend, aangezien Nederland bij uitstek een fietsland is.

Utrecht: beste fietsstad van de wereld 
Waar velen in eerste instantie vaak aan Amsterdam denken weet Utrecht, de vierde grootste stad van Nederland, het tot de eerste plek op de Global Bicycle Cities Index te schoppen. De stad kent veel parken, grachten, musea en horeca maar zonder de enorme drukte van de hoofdstad. De bezienswaardigheden worden door overzichtelijk aangelegde fietspaden met elkaar verbonden. De stad beschikt over 420 kilometer aan fietspaden. Breng ook eens een bezoekje aan de grootste fietsenstalling ter wereld die maar liefst 12.500 parkeerplaatsen kent!

Europa domineert met zes steden uit het hele werelddeel de lijst, maar ook bestemmingen uit Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Australië zijn hierin vertegenwoordigd. De genoemde steden op de lijst bieden fietsers meer dan alleen veilige straten en een fietsvriendelijke infrastructuur. De meeste beschikken over gevarieerde routes, waarmee de belangrijkste culturele bezienswaardigheden of rustige buitenwijken van de stad en mooiste plekken in het groen worden aangedaan. De volledige top 10 lijst van steden die per fiets te bezichtigen zijn is: Antwerpen, Bern, Kopenhagen, Leipzig, Melbourne, Montreal, San Francisco, Straatsburg, Tel Aviv en Utrecht.

Ontdek de beste e-bikes voor fietsen door stad en natuur 
In bijna al deze steden kan je fietsen van Gazelle tegenkomen. In Nederland is Gazelle marktleider met de hoogste tevredenheidsscore onder fietsers** en ook in het buitenland kiezen steeds meer mensen voor de e-bike als duurzame mobiliteitsoplossing.

Of je nou een beginnend toerfietser bent, er slechts af en toe een dagje op uit wilt met de kinderen of elk jaar vele kilometers aflegt, een passende e-bike is onmisbaar. De e-bikes van Gazelle zijn enorm populair vanwege de comfortabele rijpositie en de hoge kwaliteit:

  • De Ultimate e-bike: Deze fiets laat je optimaal genieten van je vrije tijd. En hij fietst net zoals hij eruit ziet: super comfortabel en met een sportieve uitstraling. Met keuze uit diverse modellen is er voor iedereen wel de perfecte e-bike te vinden. Zo ben jij goed voorbereid op de aftrap van het fietsseizoen! De Ultimate e-bike is verkrijgbaar vanaf € 3.699,-.
  • De Makki Load bakfiets: Ontworpen door en voor ouders en kinderen. De Makki Load is een elektrische bakfiets waar jij en je kinderen elke keer weer met veel plezier gebruik van maken. Met deze bakfiets rijden jullie veilig en comfortabel de lente tegemoet. De Makki Load bakfiets is verkrijgbaar vanaf €4.999,-.

*Bron: CNN https://amp.cnn.com/cnn/travel/article/best-bicycle-cities-world-travelers/index.html
**Bron: Multiscope E-bike Monitor 2023 http://www.multiscope.nl/diensten/marktcijfers/e-bike-monitor.html