Dieren,
12
juli
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Ik heb het Nederlands snelheidsrecord op de fiets verbroken’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Aniek Rooderkerken (32), communicatiemedewerker en reisblogger.

‘In mijn studententijd ontmoette ik mijn huidige vriend. Hij had een racefiets en vroeg of ik zin had om een stukje te rijden. Dat stukje rijden bleek meteen 70 kilometer in de Belgische Ardennen. Flink afzien, maar ik was wel meteen fan. De vrijheid die je ervaart op de fiets, de mooie plekken waar je komt, het gevoel dat je je grenzen verlegt. Mijn vriend fietste wedstrijden en omdat ik geen zin had om steeds langs de zijlijn te wachten, ben ik na een tijdje gaan meefietsen. Ik ben nogal competitief aangelegd, dus dat was niet puur voor de lol. Ik wilde ook de beste en de snelste zijn. Uiteindelijk trainde ik 25 tot 30 uur per week, om maar zo goed mogelijk in vorm te raken. Met resultaat, want ik heb bij veel wedstrijden goede tijden gereden. Het hoogtepunt was mijn rit in Battle Mountain, Nevada in 2017, waar ik het Nederland snelheidsrecord op de fiets heb verbroken. Sindsdien heb ik af en toe nog een wedstrijd gereden, maar het is tegenwoordig vooral lange fietstochten maken en genieten van fietsen. Ik zit eigenlijk altijd op de fiets en fiets overal ter wereld. Zo ga ik elke dag op de fiets naar mijn werk, waarbij ik zowel heen als terug mooie omwegen zoek: via Kasteel de Haar of de Loosdrechtse Plassen. Lekker uitwaaien en om me heen kijken. Ik ga ook graag op fietsvakantie, naar Zuid-Tirol of door de Dolomieten. Je komt op de fiets op plekken waar je met de auto nooit zou belanden en ontmoet allerlei inspirerende mensen die ook veel van de wereld willen zien. Hard fietsen kan ik nog steeds heel goed, maar los van een incidentele wedstrijd doe ik het bewust wat rustiger aan. Ik heb geleerd om wat meer te genieten en minder competitief te zijn.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.