Dieren,
19
april
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

‘Ik geef altijd lekker gas op de fiets’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: sportjournalist, columnist en presentator Diana Kuip (39).

‘Elke dag stap ik op mijn oude Gazelle. Ik heb ‘m ooit gekocht op Texel, waar ik ben opgegroeid. Het was een oude huurfiets, maar hij is megasterk en gaat al jaren mee. Ik ga erop naar m’n werk, breng er mijn kind mee naar school, fiets ermee naar afspraken. Ik weiger in de auto te stappen als ik binnen Amsterdam moet zijn. Fietsen is veel leuker en ik vind het prettig als ik sneller ben dan de tram en de auto’s. Het is een beetje een wedstrijd voor me om ze voor te blijven. Ik geef gewoon altijd lekker gas op de fiets. Zo’n tien jaar geleden ben ik naast het ‘gewone’ fietsen begonnen met wielrennen. M’n schoonouders hebben een huisje bij de Mont Ventoux. Ik begreep dat het voor veel mensen nogal een ding was, die berg. Om zelf uit te vinden waarom, heb ik op een dag een fiets gehuurd met veel versnellingen. Ik ben naar boven gereden en begon onderweg te begrijpen wat er zo leuk is aan jezelf uitdagen. Het leek me wel leuker om dat een volgende keer niet op een normale fiets te doen, maar op een racefiets. Vervolgens heb ik een racefiets aangeschaft. Ik vond het meteen leuk. De snelheid, de uitdaging, het afzien, de euforie als je de top haalt. Het is voor mij een manier om even lekker alleen te zijn en na te denken. Het brengt me rust, plezier en voldoening. Ik wielren als het mooi weer is wekelijks in Nederland, maar ik ga ook vaak fietsen in het buitenland. Elk jaar probeer ik mijn tijd te verbeteren op de Mont Ventoux. Mijn beste tijd tot nu toe is 2 uur en 6 minuten. Dat is voor professionals gerommel in de marge, maar voor een gewone vrouw is het best aardig.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.