Dieren,
05
november
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Het was overweldigend gaaf om 1600 kilometer te fietsen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Ingrid Prent (53), die werkt als stress en burn-outcoach.

‘Ongeveer vijf jaar geleden heb ik meegedaan aan Alpe d’HuZes. Voor de sportieve prestatie, maar ook ter nagedachtenis aan mijn moeder die aan kanker is overleden. Het was de eerste keer dat ik echt ging fietsen. Van tevoren heb ik een racefiets gekocht waarop ik ben gaan trainen. Al snel was ik helemaal verkocht en fietste ik minimaal drie keer per week. De vrijheid, de wind door mijn haren, de fysieke uitdaging, het verleggen van je grenzen, uit je comfortzone komen, meedoen aan toertochten. Ik kan uren blijven doorgaan over wat er allemaal leuk is aan fietsen! In het jaar dat ik mijn racefiets kocht, heb ik er zo’n 5.000 kilometer op afgelegd. Meteen vol d’r bovenop. Fietsen is gewoon mijn passie. Ik heb daarna nog twee keer aan Alpe d’HuZes meegedaan. Langzaam ontstond ook de droom om een keer een lange fietsreis te maken. Vorig jaar dacht ik: waar wacht ik nou eigenlijk op? Ik vond een mooie route van Tours naar Santiago de Compostella, heb mezelf goed voorbereid en ben gegaan. Het was overweldigend gaaf om in een maand tijd 1600 kilometer op de fiets af te leggen, vooral omdat ik alleen was. Alles wat moeilijk of vervelend was, moest ik zelf oplossen. Dat vond ik ontzettend uitdagend, maar ook leerzaam. Wie ben ik eigenlijk als ik alles op eigen houtje moet doen? Conditioneel was het geen probleem. Vanaf de derde week raakte ik wel vermoeid, maar opgeven was geen optie. Ik vind het achteraf een van de mooiste ervaringen van m’n leven. Op dit moment ben ik al voorzichtig bezig met het plannen van een nieuwe fietsreis. Waarschijnlijk ga ik weer naar Santiago fietsen, maar nu door Spanje en Portugal. Er zij zo veel mooie routes, en ze geven allemaal een totaal andere beleving. Het liefst ga ik ze allemaal een keertje doen.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.