Dieren,
05
oktober
2018
|
16:03
Europe/Amsterdam

Het beste antwoord op het slechtste smoesje

Goede voornemens maken we vooral aan het einde van het jaar. Op oudejaarsdag duwen we snel een extra oliebol in onze mond, want nu mag het nog. Morgen niet meer. Dan is het 1 januari en beginnen we met een schone lei: alle zoetigheid en dikmakers de deur uit, fruit en verse producten voor zelf bereide, gezonde kostjes komen ervoor in de plaats. En natuurlijk, we gaan meer bewegen en sporten. ’s Avonds een uurtje joggen. En daar waar mogelijk nemen we de fiets.

Vaak gaat het met ups en downs, die goede voornemens. Het hele jaar door. Na de zomervakantie, waarin we de teugels misschien wat hebben laten vieren, worden we weer serieuzer. Het appeltje gaat standaard mee in de broodtrommel die onder de snelbinders op de bagagedrager zit. Want natuurlijk, we fietsen er fanatiek op los: met de elektrische fiets is dat enkeltje van 11 kilometer naar kantoor zo gepiept. Maar ja: dan valt de herfst in en begint het te regenen…

Buienradar

Herken je dit: al die ‘doorzetters’ die een paar weken geleden nog stellig verkondigden dat fietsen naar het werk de beste keuze was die ze in jaren hadden gemaakt, maar nu weer ‘op safe’ spelen door met de auto te reizen? ‘Buienradar al gezien!?’, krijg je als antwoord als je ze herinnert aan die eerdere uitspraken. ‘Doorweekt op het werk aankomen, nee, dat kan echt niet’. Als je een blik naar buiten werpt is de atmosfeer echter rustiger dan je collega wil doen geloven.

Mooi-weerverhaal

Echt, het is een broodje aap dat we in Nederland steeds bang moeten zijn voor een nat pak. Want wat blijkt: slechts in minder dan één op de tien ritten regent het. Er is een Nederlander die in de afgelopen tien jaar (1 september 2008 – 31 augustus 2018) bijna 3.300 fietsritten (ruim 55.600 kilometer) maakte en telkens turfde of het regende of droog was. Slechts in iets meer dan driehonderd ritten kreeg hij een regenbui op zijn pad. Is dat nou geen mooi-weerverhaal!?

Krachtig antwoord

Dus komt je collega komende herfst opnieuw met de auto naar het kantoor gereden, omdat onze weermannen de avond ervoor dreigende weertaal hebben gesproken, dan weet je nu hoe je dit smoesje voortaan eenvoudig kan pareren. En wil je het antwoord nóg krachtiger maken? Dan kun je dat doen door zelf het enige juiste voorbeeld te geven: stap op de fiets of e-bike. Bang voor een kletsnatte broek hoef je niet of nauwelijks te zijn.

Bron: hetregentbijnanooit.nl

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Hans Klamer
10
October
2018
Ook ik rijd al enkele jaren dagelijks (echt elke werkdag) op de fiets naar mijn werk. Een tochtje van ca 8 km. Op mijn werk heb ik wat droge kleren liggen. Maar die heb ik vrijwel nooit nodig. Ik turf het niet precies, een enkele keer vallen er een paar spetters. Heel soms ben ik werkelijk drijfnat, met water dat uit mijn schoenen sopt. Maar ik heb vorig najaar (2017) besloten dat ik geen last heb van regen. De eerste buien na deze lange, warme en droge zomer waren wel even een dingetje. Maar nu kan ik er weer tegen.