Dieren,
28
juni
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

Grootse tocht door het kleinste dorp van Nederland

Iets hoeft niet altijd reusachtig groot te zijn om op te vallen. Ook kleine dingen springen eruit. Zoals in deze fietstocht door ’t Woudt, in de provincie Zuid-Holland. Met een kerk, een pastorie, een café, een rij huizen, welgeteld drie boerderijen en een koffiehuis is ‘t Woudt het kleinste dorp van Nederland. Hoewel er veertig mensen in dit negentien hectare grote dorp wonen, is het er in werkelijkheid veel drukker. Zeker in het zomerseizoen, want dan barst het er van de fietsers en andere recreanten. Fiets jij er binnenkort ook?

’t Woudt trekt de nodige mensen met een fiets of elektrische fiets, omdat diverse fietsroutes door Midden-Delfland en Westland het dorp doorkruisen. Het ligt bijzonder mooi in het Hollandse polderlandschap en aan de rand van een stiltegebied. Daar spot je vanaf de dijk weidevogels en vind je in het land langs de Zweth vele moerasplanten. In ’t Woudt zelf kun je heerlijk op adem komen als je een aantal kilometer op de teller hebt gezet. In het plaatselijke koffiehuis nuttig je bijvoorbeeld een boerenlunch voordat je het been weer over het zadel slaat. 

  • WEETJE | Verdwalen op de fiets of e-bike is er niet bij in ’t Woudt, want het heeft welgeteld één straat. Geen Kerkstraat, Dorpsstraat of Stationsstraat, zoals in zoveel plaatsen. Nee, de enige straat aldaar heet Het Woudt. 
  • TIP | Onderweg kom je langs twee Toeristische Overstappunten: Schipluiden en Wateringen. Dit zijn ook handige opstapplaatsen voor de fietsroute

Praktische informatie over de route

  • Totale afstand: ruim 25 kilometer
  • Begin- en eindpunt: Keenenburgweg 2, 2636 GM SchipluidenVolgorde knooppunten: 56 (1,2 kilometer), 55 (2,6 kilometer), 54 (1,3 kilometer), 26 (1,4 kilometer), 48 (1,8 kilometer), 59 (1,5 kilometer), 14 (1,5 kilometer), 15 (2,6 kilometer), 27 (1,6 kilometer), 32 (1,6 kilometer), 31 (1,5 kilometer), 34 (1,1 kilometer), 33 (2,1 kilometer), 62 (2,5 kilometer), 60 (0,9 kilometer), 56
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.