Dieren,
08
mei
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Grenoble C7+ HMB winnaar ANWB E-biketest 2019

Hulp nodig bij het vinden van de juiste e-bike? Jaarlijks bieden gerenommeerde tests - waaronder die van de ANWB - een stevig houvast. De bond heeft twintig elektrische toerfietsen met middenmotor van verschillende merken getest en zet de Grenoble C7+ HMB van Gazelle met stip op nummer één. De resultaten zijn inmiddels gepubliceerd in de Kampioen, het ledenmagazine van de ANWB.

De Grenoble C7+ HMB scoorde in de ANWB E-biketest 2019 met name punten op het gebied van stabiliteit, constructie/onderdelen en de actieradius. Op die aspecten noteerde de elektrische Gazelle achtereenvolgens een 10, een 9,2 en een 8,5 als rapportcijfer. ANWB-leden geven de fiets pluspunten vanwege onder meer de prettige instap, het comfort, de ondersteuning heuvelop en de fraaie verlichting in de spatborden. Gemiddeld noteerde de Grenoble C7+ HMB het eindcijfer 8,4, de hoogste score in deze test. Het concluderende ANWB juryoordeel luidde: “De Gazelle Grenoble C7+ HMB presteert goed op alle testonderdelen, van actieradius tot comfort tot elektrische ondersteuning tot stabiliteit.”

Uitvoerige test

Alle fietsen zijn door de ANWB op exact dezelfde wijze getest en beoordeeld. Zo was er een stabiliteitstest bij verschillende snelheden en een remvertragingstest op droog en nat wegdek. De actieradius is gemeten door de accu’s letterlijk leeg te fietsen op een licht heuvelachtig parcours. 135 ANWB-leden hebben deelgenomen aan een praktijktest in Amersfoort.

Alleskunner

De Grenoble C7+ HMB is een alleskunner die zich voor meerdere doeleinden leent, of het nou gaat om de dagelijkse woon-werkrit of om de gebruikelijke toertocht in het weekend. De combinatie van een stijf frame met de geruisloze middenmotor zorgt voor een goede wegligging en voor veel stabiliteit. De Grenoble C7+ HMB heeft opvallende Fendervision-verlichting die geïntegreerd is in het spatbord en over een lengte van vijf centimeter aan twee zijden schijnt. Dat ziet er mooi uit en zorgt voor extra veiligheid.

De verkoopadviesprijs van de door de ANWB geteste Gazelle Grenoble C7+ HMB met platina accu (500wh) bedraagt € 3.049. Er is al een Grenoble C7+ HMB voor € 2.699.