Dieren,
02
oktober
2018
|
08:25
Europe/Amsterdam

Grenoble C7+ HMB Elite: eerste comfort e-bike met geïntegreerde accu

  • Uitneembare accu, geïntegreerd in het frame, verbetert de rijeigenschappen
  • Innovatieve ledverlichting (Fendervision) voor meer zicht én zichtbaarheid
  • Rechtophouding, brede banden, vererende voorvork en zadelpen vergroten het comfort

De Grenoble-fietsen zijn de technisch meest geavanceerde en luxe fietsen in het comfortsegment e-bikes van Gazelle. Het nieuwste model in deze reeks is de Grenoble C7+ HMB Elite. Comfort, wendbaarheid en veiligheid hebben centraal gestaan bij de ontwikkeling. De grootste veranderingen ten opzichte van voorgangers zijn de geïntegreerde accu in het frame en de weggewerkte ledverlichting in het spatbord (Fendervision).

Meer comfort

De Grenoble-fietsen zijn comfortfietsen. Dat is te merken aan onder meer de rechte zitpositie op het zadel; die is typisch Nederlands. Daarnaast heeft de fiets een voorvork waarbij de vering is ingebouwd in het balhoofd. Die absorbeert de meeste schokken tijdens de rit. Ook de verende zadelpen, het gelzadel van Selle Royal en de extra brede banden vergroten het comfort.

Waar de meeste e-bikes van Gazelle de accu in de achterdrager hebben, heeft het ontwerpteam de accu van de Grenoble C7+ HMB Elite dicht bij de middenmotor (Bosch) geplaatst. De accu zit laag in de onderbuis van het frame en in het midden van de fiets. Het voordeel hiervan is dat de wendbaarheid en balans van de fiets verbeteren. Gazelle levert standaard een accu van 500 wattuur mee waardoor het bereik van de fiets toeneemt.

Nog veiliger

De Grenoble C7+ HMB Elite verhoogt niet alleen het comfort maar ook het veiligheidsniveau. Met de geïntegreerde accu in de onderbuis ligt het zwaartepunt lager voor een betere balans. Bovendien verbeteren de extra brede banden de grip bij slechter weer en zorgen de hydraulische velgremmen van Magura voor veel remkracht zonder dat het remmen abrupt aanvoelt.

Zichtbaarheid op de weg is vooral tijdens slechter weer een onderwerp. De fietser op de Grenoble C7+ HMB Elite valt goed op door de innovatieve Fendervision-verlichting. Hierbij is de verlichting geïntegreerd in het spatbord. Aan de voorzijde zit een 50 lux ledlamp en aan de achterzijde een 30 lux ledlamp. Fraai is dat de lichtbundel aan de voorzijde in hoogte verstelbaar is en dat de fiets voor, achter en van opzij verlicht is.

Design

Bij de Grenoble C7+ HMB Elite is wederom een stap voorwaarts gezet als het gaat om design en integratie. De verkoopadviesprijs bedraagt 3.199 euro en de fiets is medio december bij de dealer verkrijgbaar.