Dieren,
11
december
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

GPS-protectie heeft nut: minder diefstal, 100 procent gepakt

  • Recoveryteam spoort ook de vierde gestolen Gazelle-fiets met track and trace snel op
  • Gazelle ziet de potentie van GPS-protectie en komt met een nieuwe antidiefstalfiets: Grenoble C8 HMB Connect

GPS-protectie op connected e-bikes van Gazelle heeft effect. Deze ingebouwde beveiliging schrikt dieven af. En als een e-bike toch wordt gestolen, is de pakkans buitengewoon groot. Met vier gestolen fietsen die allemaal snel zijn opgespoord, is de tussenbalans positief. Gazelle ziet de potentie van track and trace en lanceert nu de Grenoble C8 HMB Connect, een luxe e-bike met GPS-protectie. 

Eerder dit jaar introduceerde Gazelle haar eerste fiets met GPS-protectie. Sindsdien zijn er vier van gestolen, de laatste afgelopen week. Volgens de ANWB die de fietsverzekering bij de e-bikes verzorgt, zijn het opvallend positieve cijfers. Uit diefstalgegevens blijkt dat deze fiets gemiddeld veel minder vaak wordt gestolen dan vergelijkbare e-bikes zonder GPS-protectie. De conclusie van de ANWB en Gazelle is dat het gele label op de fiets met het opschrift ‘GPS protected’ dieven afschrikt. 

Breder pakket en lage verzekeringspremie
“Track and trace op fietsen heeft zich bewezen. Het dievengilde laat de e-bikes in het fietsenrek vaker staan, omdat het bang is te worden gevolgd en getraceerd. De kans dat een fiets bij diefstal wordt teruggevonden, is levensgroot”, zegt Klaas Kregel van het verzekeringsbedrijf van de ANWB. “We zijn groot voorstander om meer fietsen met track and trace uit te rusten, juist vanwege de preventieve werking. Daardoor zijn we ook in staat om fietsverzekeringspremies gelijk te houden.”

Best beschermde e-bike
De Grenoble C8 HMB Connect is de nieuwste extra beveiligde e-bike uit de Gazelle-collectie. Als dieven toch aan de haal gaan met de Grenoble C8 HMB Connect, dan is één ding zeker: zij krijgen een recoveryteam achter zich aan. Dat doet er na melding van diefstal alles aan om de fiets zo snel mogelijk te lokaliseren en terug te halen. Als dat niet binnen 48 uur lukt, wordt gezorgd voor een alternatief zodat de gedupeerde fietser snel weer kan rijden.

Ontzorgen
Gazelle en de ANWB bieden met de antidiefstalfiets meer dan alleen slimme technologie die dieven afschrikt. De e-bike met GPS Protect maakt namelijk deel uit van een compleet servicepakket. Daarin zitten ook de diefstal- en schadeverzekering, mobiele pechhulp, één gratis fiets-check per jaar bij een ANWB-dealer en juridische bijstand bij ongevallen.