Dieren,
14
september
2018
|
12:11
Europe/Amsterdam

Geniet van het glooiende Limburgse landschap

Denken we aan Nederland, dan denken we aan een land dat zo vlak is als een tafelblad. Er is echter ten minste één locatie waar we wél over glooiende wegen kunnen fietsen: in het uiterste puntje van Limburg. Het heuvelachtige landschap in combinatie met de fraaie vergezichten en het Bourgondische leven maken van Zuid-Limburg een geliefde fietsomgeving. In Wijlre, dicht tegen de Geul, start en eindigt een van de mooiere fietsroutes.

Valkenburg is een van de plaatsen op de route. Hier vind je eigenlijk alles wat Zuid-Limburg typeert: een mooi, hellend landschap, gezellige terrassen voor een tussenstop, een aangename keuken en historische gebouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kasteelruïne? Bekijk hier onder meer de wapenkamer, de ridderzaal en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht. Verder zijn er natuurlijk de grotten. De Fluweelengrot bezit enkele machtige, oude wandschilderingen.

Toeristisch en minder toeristische plaatsen

Waar Valkenburg een toeristische trekpleister is zijn er ook veel lieflijke dorpen die iets minder bekend zijn maar zeker een bezoek waard zijn. Je fietst bijvoorbeeld naar Gulpen dat beroemd is om het bier en ook de dikste moerascipres (bladverliezende naaldbomen) van Nederland heeft. Andere mooie plekken zijn het Berckerbosch met wijngaarden en oude bossen en Cadier en Keer. Na kort klimmen geniet je hier van een riant panorama op Maastricht en het Maasdal.

• Tip: ben je het niet gewoon om tegen hellingen te fietsen? Kies er dan voor om Zuid-Limburg met de elektrische fiets te verkennen. Er zijn ook genoeg punten die e-bikes verhuren.

Praktische informatie over de route

- Totale afstand: 41,81 kilometer

- Begin- en eindpunt: Valkenburgerweg 46, Wijlre

- Volgorde knooppunten: 58 (4,6 kilometer), 85 (7,1 kilometer), 84 (2,7 kilometer), 83 (1,6 kilometer), 82 (2,4 kilometer), 71 (4 kilometer), 66 (1,7 kilometer), 65 (6,4 kilometer), 64 (0,4 kilometer), 102 (1 kilometer), 61 (2,5 kilometer), 60 (4,6 kilometer), 59 (2,7 kilometer), 58

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.