Dieren,
24
mei
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Gemiddeld rijd ik veertig tot vijftig kilometer per dag’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Sylvia Budde van der Flier (50), eigenaar van het bedrijf Made With Love Druten.

‘Fietsen is mijn alles. Dat is altijd zo geweest. Als twintiger ging ik al op een gehuurde tandem vanuit Druten naar Texel. Niks compleet verzorgde reis, maar elke dag honderd kilometer trappen, ’s avonds een plek zoeken om te slapen en de volgende ochtend weer verder. Ik houd van het avontuur, niet plannen, maar gáán. Ik begin ’s morgens om 5 uur met mijn werk, zodat ik ’s middags tijd heb om op de fiets te stappen. Gemiddeld rijd ik veertig tot vijftig kilometer per dag. We wonen tussen de Maas en de Waal in, dus ik fiets veel langs het water. Alle bruggen van Nijmegen heb ik gehad, binnenkort zet ik koers naar Zaltbommel. Vorig jaar had ik als wedstrijdje met mezelf afgesproken dat ik minimaal 2250 kilometer wilde fietsen, dit jaar ga ik in m’n eentje de Elfstedentocht fietsen. Als dat bevalt, wil ik in de komende jaren het Pieterpad gaan doen. Ook in m’n uppie, want anders moet je toch rekening houden met elkaar. Ik neem op de fiets altijd m’n fototoestel mee en wil kunnen afstappen of versnellen wanneer ik dat wil. Mijn man en kinderen zijn niet zulke grote fans van fietsen, maar ze zijn eraan gewend dat ik elke dag een rondje van minimaal tweeënhalf uur wil maken. Zelfs op vakantie gaat de fiets met ons mee. Als ik een paar dagen niet kan fietsen, dan ben ik gewoon niet blij.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.