Dieren,
24
februari
2017
|
09:56
Europe/Amsterdam

Gazelles meest populaire trekkingfiets komt er in gelimiteerde jubileumeditie

* Gazelle viert het 125-jarig bestaan met de Ultimate S8 LTD​
* Alle (trekking)fietsen uit deze reeks hebben een uniek nummer op de zadelbuis

Dieren, 24 februari – Het 125-jarig bestaan van Gazelle gaat niet onopgemerkt voorbij. Nederlands oudste fietsfabrikant brengt de Ultimate S8 in een jubileumuitvoering op de markt: Ultimate S8 LTD. Deze trekkingfiets is één van de populairste van dit moment. Het is daarom dat Gazelle juist van dit model een speciale uitvoering in gelimiteerde oplage maakt. Alle fietsen uit de reeks krijgen een uniek nummer op de zadelbuis.

De Ultimate S8 LTD heeft een sportief karakter. Ze weegt minder dan 16 kilogram, rijdt licht en heeft een lage rolweerstand. Het zijn met name het lichte en stabiele frame en de keuze in onderdelen die daarvoor zorgen. Zo heeft Gazelle gekozen voor sportievere banden voor een lagere rolweerstand, zijn de tandwielen van lichtgewicht aluminium en is de fiets uitgerust met de Alfine 8 speed van Shimano. Die maakt licht en soepel schakelen mogelijk.

Onderhoudsarme riemaandrijving
Gazelle heeft de fiets voorzien van een riemaandrijving van Gates. Deze is lichter dan de traditionele ketting en bovenal praktisch in het gebruik. De riemaandrijving, in dit geval met carbon versterkt, vraagt minder onderhoud, maakt geen geluid en is schoner dan de gewone ketting. Ze hoeft immers niet gesmeerd te worden. De hydraulische schijfremmen van Shimano zorgen voor goede remkracht. De adviesprijs van de Ultimate S8 LTD bedraagt 1.599 euro.