Dieren,
04
april
2017
|
14:19
Europe/Amsterdam

Gazelles conceptbike N°1 sleept Fiets Innovatie Award in de wacht

  • Vakjury lovend over fiets van de toekomst
  • N°1 laat zien hoe de volgende generatie fietsen eruit gaat zien

Dieren, 4 april – Opnieuw erkenning voor de N°1 van Gazelle. De elektrische conceptbike, bekend als ‘de fiets van de toekomst’, heeft maandag de Fiets Innovatie Awards 2017 in de wacht gesleept. Dit is een initiatief van de RAI Vereniging. Hiermee wil ze nieuwe producten op fietsgebied meer aandacht geven en verdere productvernieuwing stimuleren.

Volgens de vakjury laat Gazelle fietsers met de N°1 kennismaken met de e-bike van de toekomst. De jury prijst de uitdaging die Gazelle is aangegaan om deze conceptfiets te ontwikkelen en te laten zien welke geavanceerde toepassingen de komende jaren gemeengoed worden. Ook het ontwerp van het Italiaanse Giugiaro Design spreekt de jury aan. De techniek is weggewerkt in het onderste deel van de fiets, het topframe daarboven is bepalend voor het strakke uiterlijk. De bodypanelen maken van de N°1 ook een stille fiets.

Reuzesprong naar de toekomst
“We hebben met de N°1 geprobeerd een reuzesprong naar de toekomst te maken. Niet alleen door een futuristisch design te creëren, maar ook door niet alledaagse materialen te verwerken en door extra, vernieuwende functionaliteiten aan de fiets toe te voegen. De N°1 weerspiegelt hoe volgens ons de volgende generatie fietsen eruit gaat zien. We zijn enorm trots dat onze innovatiedrang opvalt en op waarde wordt ingeschat door een hoog aangeschreven vakjury”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.