Dieren,
23
oktober
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

Gazelle zoekt Piet Pelle

  • Digitale auditie en originele (Piet Pelle) foto
  • Winnende lookalike is het gezicht tijdens fotoshoot bij Gazelle

Dieren, 23 oktober – Wie kent hem niet: Piet Pelle? Hoewel hij al meer dan een eeuw oud is, linken heel wat mensen hem nog steeds aan Koninklijke Gazelle. Het mooie voor alle nostalgici is: Piet Pelle komt tot leven. In een nieuwe campagne welteverstaan. Daarvoor is Gazelle op zoek naar lookalikes. Alle dare devils – zakelijk op werkdagen, sportief in de verloren uurtjes en in het weekend – kunnen zich vanaf nu aanmelden. Zij maken kans op een mooie prijs: een uitgebreide fotoshoot in de meest moderne fietsfabriek ter wereld, het Innovation & Production Center.

Piet Pelle heeft in de loop der jaar heel wat roem verworven. Sinds het ontwerp door de Haarlemse kunstenaar Ko Doncker, in 1908, was de fietsende avonturier regelmatig hoofdpersoon in strips, boekjes en zelfs een film. Op zijn fiets beleefde Piet Pelle de meest opmerkelijke avonturen. Hij reed ermee door spijkers, stortte zich van indrukwekkende rotspartijen af, botste tegen een trein en ging ermee naar de Noordpool. Zijn trouwe Gazelle liet het nooit afweten en bracht hem keer op keer veilig thuis. Een Amsterdams studentenmagazine riep avonturier Piet Pelle zelfs uit tot Dierense held van de twintigste eeuw.

Doe auditie en win een shoot
De bedoeling is om Piet Pelle in een nieuw, eigentijds jasje te steken. Iedereen die wat weg heeft van de bekende stripfiguur kan mee doen. Deelnemers kunnen uiterlijk vrijdag 6 november een e-mail sturen naar (pietpelle@gazelle.nl) met daarin een foto van henzelf met Gazelle-fiets. Bij voorkeur eentje met een hoog en creatief ‘Piet Pelle-gehalte’. De leukste en meest originele inzender wordt uitgenodigd voor een professionele fotoshoot in het pas geopende Innovation & Production Center in Dieren. Met behulp van Facebook-fans kiest Gazelle een winnaar.

Piet Pelle leeft
Piet Pelle, tot 1998 de vaste mascotte van Gazelle, is kortgeleden opnieuw tot leven gekomen, maar wel op een manier die past in de huidige tijdsgeest. Zijn oude fiets heeft hij namelijk ingeruild voor een moderne elektrische fiets van Gazelle. Piet Pelle anno 2015 is het gezicht van Het Nieuwe Fietsplan, een aansprekende campagne om fietsgebruik onder forenzen te stimuleren. Een tip voor mensen die Piet Pelle van weleer aanhangen: breng een bezoek aan Velorama. Daar staat ’s lands bekende stripfiguur centraal in een tentoonstelling.