Dieren,
12
oktober
2015
|
16:53
Europe/Amsterdam

Gazelle wint vier onderscheidingen 'Goed Industrieel Ontwerp'

  • Kwaliteitstempel voor goed vakmanschap van Koninklijke Gazelle
  • Erkenningen voor modelseries PUUR_NL, Miss Grace/Heavy Duty NL kinderfietsen, Ultimate S8 en CityZen Speed

Dieren, 12 oktober 2015 - De Erkenning ‘Goed Industrieel Ontwerp’ is een belangrijk keurmerk voor goed vakmanschap. Deze onderscheiding, de ‘GIO’, wordt toegekend aan producten die zijn gerealiseerd en al gefabriceerd worden. De verkiezing wordt sinds 1986 georganiseerd door Designlink, dat samenwerkt met partners en zich profileert als Nederlands enige design-ketenorganisatie. Dit jaar hebben maar liefst 4 fiets-modelseries van Koninklijke Gazelle de prestigieuze GIO-erkenning in de wacht gesleept. 

Goed Industrieel Ontwerp

De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) is een initiatief van de onafhankelijke stichting Designlink. De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp wordt ondersteund door een keur aan representatieve beroeps- en brancheorganisatie, kennis- en onderwijsinstellingen en intermediairs. De doelstelling van GIO is om het niveau van Nederlands designvakmanschap naar een nog hoger plan te tillen. Designlink, de initiatiefnemer van GIO, benadrukt met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Designlink is dan ook een platform voor hoogwaardige design-initiatieven.

Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs, maar meer een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap. Erkende producten voldoen aan professionele ontwerpmaatstaven:

  • technische functionaliteit - het product doet waarvoor het is bedoeld
  • ergonomie – het product is gemakkelijk en veilig in het gebruik
  • originaliteit - het product onderscheidt zich van andere producten
  • vormgeving – het product ziet er goed uit
  • respect – het product betoont respect aan de mens en zijn omgeving

De GIO-onderscheiden Gazelle-fietsen

PUUR_NL

Een glansrol in Gazelle’s portfolio is dit jaar weggelegd voor de transportfiets PUUR_NL. Deze stoere en praktische fiets is in het bijzonder ontwikkeld om naar vrienden, de stad of school te gaan. Met zijn standaard voor- en achterdrager is de PUUR_NL een trendy fiets die tegelijkertijd handig en praktisch is. De PUUR_NL heeft een stijlvolle en robuuste uitstraling.

 

Miss Grace/Heavy Duty NL kinderfietsen

De nieuwste kinderfietsen van Gazelle zijn afgeleid van de succesvolle lifestyle modellen voor volwassenen, de Miss Grace en de Heavy Duty NL. De nieuwe kinderfietsen van Gazelle zijn voorzien van drie versnellingen en een terugtrap rem.

 

 

CityZen Speed

De CityZen Speed is de snelste elektrische fiets van Gazelle, geschikt voor langere afstanden woon-werkverkeer. Ofwel: snel, filevrij én onbezweet op de plaats van bestemming aankomen. En dat ook nog eens in stijl: de kleurstelling in matzwart met blauwe accenten onderstreept het innovatieve karakter nog eens extra. De CityZen Speed weegt slechts 20,5 kg.

 

 

Ultimate S8

Het strakke design, het onderhoudsarme karakter en de zeer sportieve rijeigenschappen van de Ultimate S8 zijn onder andere ook terug te voeren op de zeer compacte versnellingsnaaf. Toptechniek die borg staat voor optimaal snel, trefzeker en zeer licht schakelen. De Gazelle Ultimate S8 biedt ook een andere, nieuwe en hoogwaardige ontwikkeling in de fietswereld: krachtige en uitstekend doseerbare schijfremmen met hydraulisch bediening.

 

 

De vier onderscheiden modelseries van Gazelle zullen tijdens een feestelijke ceremonie in het Klokgebouw, het centrum van de Dutch Design Week, worden gehuldigd. Het Klokgebouw zal minstens 60.000 bezoekers welkom heten. De GIO-tentoonstelling zal te bekijken zijn in Hal B.