Dieren,
05
juli
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Gazelle wint internationale designprijs met concept N°1

  • German Design Council roept N°1 uit tot beste fietsconcept in Bicycle Brand Contest
  • De N°1 is de elektrische fiets van de toekomst

Gazelle heeft met de concept N°1 opnieuw een prijs in de wacht gesleept. De elektrische conceptbike, bekend als ‘de fiets van de toekomst’, werd verkozen tot beste fietsconcept in de Bicycle Brand Contest van de German Design Council. Deze Duitse organisatie staat wereldwijd bekend als één van de meest vooraanstaande partijen op het gebied van design en brandmanagement. 

De N°1 is het resultaat van nauwe samenwerking tussen Gazelle en het wereldberoemde designbureau Giugiaro Design. Gazelle laat met deze connected e-bike zien welke geavanceerde toepassingen de komende jaren gemeengoed worden op en aan fietsen. De N°1 biedt functionaliteiten, zoals routeplanning, track & trace en navigatie, dankzij de koppeling van de smartphone en het geïntegreerde besturingssysteem (COBI).

De hand van het Italiaanse Giugiaro Design is zichtbaar in het uiterlijk van de N°1. Veel reguliere e-bikes zijn elektrische fietsen met daarop een motor bevestigd. Bij de N°1 is de ontwerpfilosofie helemaal anders: de connected e-bike is één esthetisch geheel. De techniek, de motor, accu, aandrijving en kabels, is weggewerkt in de fiets. Het topframe zorgt voor een strak uiterlijk. Door carbon te gebruiken hebben de ontwerpers meer vrijheid gekregen in de vormgeving.

Jury statement: The Gazelle No.1 concept bike combines sophisticated design with exclusive lifestyle. The traditional triangular shape has been dispensed with in favour of horizontal lines, which makes the bike visually stand out from the crowd. The combination of light and mudguard has been very well executed. There are no visible screws to break up the pleasantly clean appearance, which is reminiscent of the manufacture of car bodies. A successful mix of contemporary all-in-one design, comfort, lightness and connectivity.