Dieren,
15
februari
2024
|
11:48
Europe/Amsterdam

Gazelle vier keer genomineerd voor RAI Fiets Awards 2024!

Dieren, 15 februari 2024 – Op dinsdag 13 februari heeft de vakjury van de Fiets Awards 2024 na enkele intensieve testdagen de genomineerden voor dit jaar bekendgemaakt. De vakjury heeft de deelnemende fietsen onderworpen aan een kritische test, waarbij onder meer werd gelet op het design, innovatie, rijeigenschappen, veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding. Gazelle heeft de meeste nominaties weten te behalen door in vier van de vijf categorieën te zijn genomineerd. De genomineerden van Gazelle zijn de Eclipse C380 HMB in de categorie ‘E-bike van het Jaar’, de Eclipse Speed in de categorie ‘Speed E-bike van het Jaar’, de Makki Travel in de categorie ‘Bakfiets van het Jaar’ en de Chamonix S11 in de categorie ‘Fiets van het Jaar’. De vakjury noemt de genomineerde fietsen een toonbeeld van innovatie en kwaliteit met een eigentijdse, unieke uitstraling.

Eclipse C380 HMB en Eclipse Speed
De nieuwe Eclipse e-bike staat voor design, kracht en precisie. De e-bike is dit jaar met twee van de drie modellen genomineerd voor de Fiets Awards 2024, de Eclipse C380 HMB en de speed pedelec: de Eclipse Speed. Met de nieuwe Eclipse e-bike komt de ware avonturier in je naar boven. De krachtige Bosch Performance Line CX-middenmotor brengt je moeiteloos op elke plaats van bestemming.

De Eclipse C380 HMB heeft een Enviolo-versnellingsnaaf, waarmee je traploos kunt schakelen. Daarnaast heeft deze e-bike een stille en onderhoudsvrije riemaandrijving, zo gaat hij nog langer mee. Dankzij het stijlvolle design is de Eclipse C380 HMB meteen bij de lancering met de iF Design Award bekroond. De Eclipse C380 HMB heeft een adviesprijs van € 5.999,-.

Met de Eclipse Speed fiets je snel, maar ontspannen en comfortabel. De Bosch Performance Line Speed motor, die ondersteunt tot 45 km/u, en de grote 750Wh accu zorgen ervoor dat je met deze speed pedelec altijd je bestemming bereikt. Schakelen doe je traploos met de Enviolo Heavy Duty naaf. De Eclipse Speed heeft een adviesprijs van € 6.699,-.

De Eclipse-modellen zijn standaard voorzien van Gazelle Connect. Connect fietsen van Gazelle hebben een ingebouwde GPS-module waardoor je fiets altijd te traceren is. Ook komt je Eclipse e-bike met een gratis diefstalverzekering en opsporingsservice (één jaar).

Makki Travel
De nieuwe elektrische Makki Travel is hét alternatief voor de tweede auto. De bakfiets is voorzien van ABS (antiblokkeersysteem) voor extra veilig remgedrag en een hoge bak waar kinderen via een uitsparing zelf veilig in kunnen plaatsnemen. De elektrische bakfiets is voorzien van de meest krachtige Bosch Cargo middenmotor (koppel: 85 Nm) voor een sterke ondersteuning, ongeacht de lading of tegenwind. Er is keuze uit een 400, 545 of 800 Wh accu. Ook voor en na de rit staat de Makki Travel stevig vanwege de dubbele pootstandaard, die je er met een simpele voetbeweging moeiteloos afhaalt. Dankzij de Gazelle Connect app en gratis diefstalverzekering en opsporingsservice (één jaar) laat je de Makki Travel bovendien met een gerust hart achter. De adviesprijs van de Makki Travel bedraagt € 6.699,-.

Chamonix S11
De Chamonix S11 is onlangs in een nieuw jasje gestoken. Het frame is vernieuwd, waardoor je dit voorjaar geheel in stijl met deze toerfiets de weg op gaat. De Chamonix S11 is de perfecte fiets voor langere ritten, sportief ogend maar heel comfortabel. Door de premium Gates CDX riemaandrijving haal je iedereen stilletjes in en hoef je weinig onderhoud te plegen. Je hoeft de riemaandrijving, in tegenstelling tot een ketting, niet te smeren en hij gaat 3 tot 5 keer langer mee dan een ketting. De kwalitatieve afwerking van de Chamonix S11 met de Shimano Alfine 11 versnellingsnaaf, waar je soepeltjes mee schakelt, en de krachtige hydraulische schijfremmen zorgen bovendien elke keer weer voor een heerlijke fietsrit. Ook als het regent. De Chamonix S11 heeft een adviesprijs van € 1.699,-.

Uitreiking Fiets Awards 2024
De RAI Vereniging organiseert voor de 37e keer de Fiets Awards. Tijdens de jurydagen werd elke deelnemende fiets en product onderworpen aan een kritische evaluatie van een onafhankelijke vakjury, bestaande uit experts en vertegenwoordigers van fietsvakbladen en brancheverenigingen. De vakjury maakt op maandag 26 februari tijdens de Fiets Awards 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch de winnaars bekend.