Dieren,
02
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gazelle Van Stael en Impulse EM Speed genomineerd voor fiets-awards

Samenvatting

Maar liefst twee modellen die Koninklijke Gazelle in 2014 uitbracht, komen in aanmerking voor prestigieuze onderscheidingen. De hoogwaardig afgewerkte Gazelle Van Stael, met nostalgische designelementen, is een van de drie genomineerden voor de titel Fiets van het Jaar 2015. De Gazelle Impulse EM Speed behoort tot de drie finalisten voor de titel Speed E-bike van het Jaar 2015 – een titel die dit jaar voor het eerst wordt toegekend. De winnaars worden bekendgemaakt op 28 februari, tijdens de Nationale (E)-bike Testdagen in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

Gazelle Van Stael

De Gazelle Van Stael is een stadsfiets met een heel eigen stijl en een fraaie afwerking. Het uiterlijk is geïnspireerd op de Gazelle Tour de France uit 1915. Nostalgie en moderne styling zijn vertaald naar een zeer aantrekkelijke en robuuste stalen fiets. Met de Van Stael speelt Gazelle in op de retro trend, waarin een verschuiving plaatsvindt van grove aluminium stadsfietsen naar lichtere en meer cleane stadsfietsen met smalle stalen buizen.Een Brooks-zadel en bijpassende handvatten versterken de nostalgische uitstraling van deze fiets, het opvallend lage gewicht van 12,8 kg garandeert licht fietsen en Gazelle biedt de keus uit een 3 of 7 versnellingen Shimano Nexus naaf. Van Stael is verkrijgbaar vanaf 649 euro. Bekijk hier de Van Staelvoor meer informatie.

Gazelle Impulse EM Speed

De Gazelle Impulse EM Speed is een zeer krachtige, elektrisch aangedreven fiets, waarmee met trapondersteuning een snelheid van maar liefst 40 km/uur mogelijk is. Door zijn snelheid en grote actieradius is deze Gazelle een prima alternatief voor de auto en ideaal voor woon-werkverkeer, wat deze fiets populair maakt bij forensen.

De 70 Nm van de Impulse-motor geeft de fiets een uitstekende acceleratie en door zijn grote capaciteit (612 Wh/17Ah) biedt de accu een riante actieradius. De Impulse EM Speed heeft een hoogwaardige Shimano XT schakeling en hydraulische Magura schijfremmen.Schakelen verloopt extra soepel dankzij de Shift Sensor Technology. De sensor detecteert wanneer er wordt geschakeld en onderbreekt dan kort de motorondersteuning, zonder dat het trappen onderbroken hoeft te worden. Hierdoor schakelt de fiets feilloos en soepel.

De Gazelle Impulse Speed is leverbaar vanaf 3.399 euro, inclusief een 17 Ah accu. Bekijk hier de Impulse EM Speed voor meer informatie.

Vakjury

De verkiezing van de Fiets van het Jaar vindt dit jaar voor de 28e E-bike van het Jaar voor de zesde keer. De Speed E-bike van het Jaar is een nieuwe categorie. De genomineerden voor de fietsprijzen van 2015 zijn geselecteerd door een vakjury van experts en ervaringsdeskundigen. Die zijn afkomstig van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, Fietsonderzoeker, NTFU, Innovam en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.