Dieren,
25
februari
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Gazelle Ultimate S Line genomineerd als Fiets van het Jaar 2019

  • Voor de 32e keer: Fiets van het Jaar verkiezing
  • Winnaar wordt op 1 maart bekendgemaakt bij opening Bike MOTION
  • Ultimate S-line volledig naar eigen wens te configureren
  • In de voetsporen van de Gazelle CityGO C3

De Gazelle Ultimate S Line is genomineerd voor de prestigieuze titel Fiets van het Jaar 2019. In de eindstrijd neemt hij het op tegen twee genomineerde modellen van andere merken. Op vrijdag 1 maart wordt de winnaar bekend gemaakt bij de opening van de fietsbeurs Bike MOTION in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor de titel Fiets van het Jaar, die dit keer voor de 32e keer wordt uitgereikt, kreeg de organiserende RAI Vereniging in totaal 45 aanmeldingen. Er worden prijzen uitgereikt in vijf categorieën, waaronder voor e-bikes, racefietsen en MTB’s. De Gazelle Ultimate S Line is genomineerd in de categorie Fiets van het Jaar 2019. Hij sprong er samen met twee concurrenten uit bij een uitvoerige evaluatie door een vakjury bestaande uit fietsonderzoekers, redacteuren (o.a. Fiets, ANWB media, Bike Europe) en vertegenwoordigers van de NFTU (de nationale wielersportbond), Bike MOTION en RAI Vereniging. Tijdens drie testdagen onderzocht de jury diverse aspecten van de fietsen zoals constructie en afwerking, standaarduitrusting, design, innovatie, veiligheid, rijgedrag prijs/kwaliteitverhouding en de X-factor.

X-Factor: maatwerk

De Gazelle Ultimate S Line is de perfecte fiets voor woon-werkverkeer. Zijn X-factor is maatwerk. De Ultimate S Line is namelijk online te configureren. In de configurator is het mogelijk om te kiezen uit één van de vier kleuren en uit diverse opties voor zowel handvatten als zadels. Op technisch vlak zijn er ook volop mogelijkheden. Zo is er keuze uit 8 of 11 versnellingen en uit een vaste of verende voorvork. Als het online huiswerk tot het perfecte resultaat heeft geleid, is de hoogstpersoonlijke Ultimate S Line met een muisklik te bestellen. De klant geeft daarbij de Gazelle-dealer van zijn of haar voorkeur aan. Binnen vier weken na bestelling staat de maatwerk-Ultimate S Line daar (rij)klaar.

De winnaar van de titel Fiets van het Jaar 2019 wordt op 1 maart aanstaande bekendgemaakt. Vorig jaar werd de Gazelle CityGO C3 uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2018.